Ο Πούτιν όρισε νέα υφυπουργό Άμυνας την ανιψιά του Άννα Τσιβίλεβα

Ο Πούτιν όρισε νέα υφυπουργό Άμυνας την ανιψιά του Άννα Τσιβίλεβα Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απομάκρυνε με προεδρικά διατάγματα του Κρεμλίνου τη Δευτέρα τέσσερις υφυπουργούς από το υπουργείο Άμυνας και όρισε νέα υφυπουργό την Άννα Τσιβίλεβα, κόρη του εξαδέλφου του Γεβγκένι Πούτιν, ο οποίος απεβίωσε τον Μάρτιο σε ηλικία 94 ετών.

Σύμφωνα με το Reuters στις αρμοδιότητες της 52χρονης Τσιβίλεβα, συζύγου του υπουργού Ενέργειας Σεργκέι Τσιβίλεφ, περιλαμβάνεται και η βελτίωση των συνθηκών στέγασης για το προσωπικού του στρατού. Η  Άννα Τσιβίλεβα έχει, ήδη, τοποθετηθεί από τον Ρώσο πρόεδρο επικεφαλής κρατικού οργανισμού για την στήριξη όσων συμμετέχουν στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου απομάκρυνε από το υπουργείο Άμυνας τους υφυπουργούς Νικολάι Πανκόφ, Ρουσλάν Τσαλίκοφ, Τατιάνα Σεβτσόβα και Πάβελ Ποπόφ. Ο Λεονίντ Γκόρνιν, υφυπουργός Οικονομικών, ανέλαβε πρώτος υφυπουργός Άμυνας υπό τον υπουργό Αντρέι Μπελούσοφ. Ο Πάβελ Φραντκόφ, γιος του πρώην πρωθυπουργού  Μιχαήλ Φραντκόφ, ορίστηκε επίσης υφυπουργός Άμυνας καθώς και ο Ολέγκ Σάβελιεφ. 

Ο ανασχηματισμός της Δευτέρας στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας έρχεται ως συνέχεια των ριζικών αλλαγών στο κρίσιμο υπουργείο με την ξαφνική απομάκρυνση τον Μάιο του επί μακρόν υπουργού Σεργκέι Σοϊγκού. Ο Ρώσος πρόεδρος απομάκρυνε τον επί 12 χρόνια υπουργό Άμυνας και τον αντικατέστησε με τον Αντρέι Μπελούσοφ, πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό με ειδίκευση στα οικονομικά. Την ίδια περίοδο ακολούθησε η σύλληψη αρκετών υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων του στρατού, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για διαφθορά. 

Ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν πως ο ανασχηματισμός στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας δύο χρόνια μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σηματοδοτεί την πεποίθηση της Μόσχας πως θα επικρατήσει στο πεδίο των μαχών αλλά, παράλληλα, προσπαθεί να εφαρμόσει αυστηρότερο έλεγχο στα μεγάλα έξοδα του στρατού.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

Διεθνή / Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

«Το σπίτι μας κάηκε μετά από δύο χρόνια απειλών από άτομα της περιοχής, που επανειλημμένα μας έλεγαν ότι θα το κάψουν. Αναφέραμε αυτές τις απειλές στις αρχές πολλές φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο σύζυγός του ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Διεθνή / Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Πάνω από έναν αιώνα μετά την άδικη καταδίκη του, η Γαλλία κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Άλφρεντ Ντρέιφους, με πρόταση για μεταθανάτια προαγωγή και ταφή στο Πάνθεον
LIFO NEWSROOM