Ο Λάρυ Έλισον, Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle και έκτος στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, πρόκειται να αγοράσει το 98% του χαβανέζικου νησιού Λανάι. Το 2% θα παραμείνει στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη Ντέιβιντ Μέρντοκ, Διευθυντή της εταιρίας Castle and Cooke Inc.
Ο Μέρντοκ είχε δηλώσει πως εδώ και καιρό έψαχνε να βρει αγοραστή ο οποίος να έχει τον ενθουσιασμό και τον κατάλληλο σεβασμό στους κατοίκους του νησιού.
Ο Κυβερνήτης, Νιλ Αμπερκρόμπι είπε, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, πως: «Η αγάπη του Έλισον για τη φύση είναι γνωστή, και ειδικότερα για τον ωκεανό. Είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος έχει ασχοληθεί πολύ με τις ιατρικές μελέτες και την παιδεία.»
Η τιμή του νησιού των 3.200 κατοίκων, κοστολογείται περί τα 500 με 600 εκατομμύρια δολάρια, κάτι το οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, ενώ το μέγεθός του είναι 141 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Διεθνή /
Δισεκατομμυριούχος αγοράζει κατοικημένο νησί
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Έκτακτη στάση εργασίας σήμερα σε ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ
Στάση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ το Σάββατο - Ποια δρομολόγια επηρεάζονται
Δολοφονία στη Σαλαμίνα: Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ο γιος της 75χρονης - Ζήτησε ιατρική βοήθεια
Μαρουσάκης: Ξεκίνησε η επέλαση του πρώτου κύματος κακοκαιρίας - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική
Μισέλ Ομπάμα: Εμφανίστηκε αδυνατισμένη και ξέσπασαν φήμες ότι πήρε φάρμακα αδυνατίσματος
σχόλια