Οι Χούτι λένε ότι επιτέθηκαν στο βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούτι λένε ότι επιτέθηκαν στο βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond στην Ερυθρά Θάλασσα Facebook Twitter
φωτ.: Wikipedia
0

Η αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους σε ένα βρετανικό αντιτορπιλικό, το HMS Diamond, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούτι ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι το χτύπημα ήταν «ακριβές», αλλά δεν διευκρίνισαν εάν προκάλεσε ζημιές στο βρετανικό πλοίο.

Είπαν ότι είχαν επίσης επιτεθεί σε δύο εμπορικά πλοία τα οποία προσδιόρισαν ως Norderney και Tavvishi. Η δήλωση ανέφερε ότι το Tavvishi - το οποίο βρισκόταν στην Αραβική Θάλασσα - και το Norderney είχαν χτυπηθεί και τα δύο και ότι ξέσπασε φωτιά στο Norderney.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM