Βρετανία: Όχι στον αυτοπροσδιορισμό, φύλο είναι μόνο το βιολογικό, λένε οι Τόρις για τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό

Βρετανία: Οι Τόρις υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό του φύλου Facebook Twitter
0

«Η ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών είναι πολύ σημαντική για να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η τρέχουσα σύγχυση γύρω από τους ορισμούς του βιολογικού και κοινωνικού φύλου»: Με αυτή τη ρητορική ο Ρίσι Σούνακ και οι Συντηρητικοί της Βρετανίας δηλώνουν πως σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές της 4ης Ιουλίου, ο νομικός ορισμός του φύλου θα ορίζεται μόνο από το βιολογικό.

Οι Τόρις στη Βρετανία θα χαρακτηρίζουν ξεκάθαρα ότι φύλο σημαίνει μόνο βιολογικό φύλο στον Νόμο Περί Ισότητας, σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές της 4ης Ιουλίου, «προκειμένου να τερματιστεί μια σύγχυση», η οποία «θέτει την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών σε κίνδυνο» όπως υποστηρίζει ο Ρίσι Σούνακ

Ενόψει των εκλογών οι Τόρις προωθούν ζητήματα με στόχο να διασφαλίσουν τη στήριξη των παραδοσιακών συντηρητικών ψηφοφόρων τους, όπως είναι πολιτικές που προστατεύουν τους συνταξιούχους, η πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης και η θέσπιση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας για τους 18χρονους. 

«Η ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών είναι πολύ σημαντική ώστε να επιτρέψουμε να παραμείνει η παρούσα σύγχυση σε σχέση με τους ορισμούς του φύλου και του αυτοπροσδιορισμού», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.  «Οι Συντηρητικοί πιστεύουν ότι κάνοντας αυτή την αλλαγή στον νόμο θα ενισχυθεί η προστασία με έναν τρόπο που θα σέβεται την ιδιωτικότητα και την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων στην κοινωνία», προστίθεται. 

Οι Τόρις, οι οποίοι έρχονται δεύτεροι στις δημοσκοπήσεις και με διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, υποστηρίζουν ότι «η σύγχυση έχει καταστήσει ευάλωτους σε προσφυγές στα δικαστήρια τους παρόχους υπηρεσιών για αμιγώς ένα φύλο». 

Ο σκιώδης υπουργός Άμυνας των Εργατικών, Τζον Χίλεϊ, δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι ανάγκη να αλλάξει ο νόμος και ότι αυτό που απαιτείται είναι πιο ξεκάθαρες οδηγίες για τους παρόχους υπηρεσιών. 

Ο νόμος Περί Ισότητας του 2010 ήδη επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών να διαθέτουν υπηρεσίες αποκλειστικά για ένα φύλο ή να παρέχουν ξεχωριστές υπηρεσίες - όπως οι τουαλέτες, τα καταφύγια για θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τα αποδυτήρια όπου υπάρχει σοβαρός λόγος για να το πράττουν και όπου είναι αναλογικό. 

Στις περιπτώσεις που θα δικαιολογείται θα μπορούν ακόμη να αποκλείουν τα διεμφυλικά άτομα που διαθέτουν GRC (Gender Recognition Certificate – Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Φύλου), έχει ήδη ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση. Το πιστοποιητικό αυτό παρέχει το δικαίωμα σε ένα διεμφυλικό άτομο να δηλώνει άλλο φύλο από το βιολογικό του. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι η παρουσία ΛΟΑΤΚΙ+ φίλων και μεντόρων στη ζωή ενός παιδιού βοηθά στο να αισθάνονται αποδοχή τα παιδιά που ενδέχεται να εξερευνήσουν τη δική τους ταυτότητα φύλου ή σεξουαλικότητα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Διεθνή / Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Πέρασαν χειροπέδες στους άνδρες, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους ανέκριναν υπό την απειλή όπλων - Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Ντέιρ αλ Μπάλα
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Διεθνή / ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ή ακόμη την κατάθεση συγκρατουμένου του
LIFO NEWSROOM
SAFE: Η Βρετανία θα πληρώνει την ΕΕ για κάθε πώληση βρετανικών όπλων μέσω του νέου αμυντικού ταμείου

Διεθνή / SAFE: Η Βρετανία θα πληρώνει την ΕΕ για κάθε πώληση βρετανικών όπλων μέσω του νέου αμυντικού ταμείου

Η Βρετανία θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο SAFE, αλλά θα πρέπει να πληρώνει ποσοστό στην ΕΕ για κάθε συμβόλαιο που κερδίζουν βρετανικές εταιρείες
LIFO NEWSROOM