Ποια είναι η ιδανική για εσάς κοινωνία;

Ποια είναι η ιδανική για εσάς κοινωνία; Facebook Twitter
Η ιδανική κοινωνία είναι μια κοινότητα που δεν έχει να κάνει τόσο με λόγια όσο με πράξεις. Φωτ.: Andrej Vasilenko
0

Martynas Nedzinskas

Δεν σκέφτομαι μια «ιδανική» κοινωνία. Δεν σκέφτομαι τίποτα «ιδανικό» γενικότερα, γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι άλλη μια ανθρώπινη κατασκευή που καθιστά τους ανθρώπους σκλάβους και τους απελπίζει, επειδή προσπαθούν να πετύχουν το ακατόρθωτο.

Airida Gintautaitė

Η ιδανική κοινωνία είναι μια κοινότητα που δεν έχει να κάνει τόσο με λόγια όσο με πράξεις. Κάθε μέλος της βρίσκει τη δική του/της θέση σε αυτήν, αυτή για την οποία έχει τις κατάλληλες δεξιότητες, προσφέροντας σε αυτόν τον τομέα αγάπη και τον καλύτερο εαυτό του/της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όποιος/-α ζυμώνει το καλύτερο ψωμί θα εργάζεται στον φούρνο και θα απολαμβάνει τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όσων κάνουν άλλες δουλειές.

Και ο/η αρτοποιός, που πάει στον/στην οδοντίατρο για να φτιάξει τα δόντια του/της, ευχαριστεί και σέβεται κι αυτόν/-ήν τον/την επαγγελματία. Δεν υπάρχει απευθείας διαπραγμάτευση για τις εργασιακές συνθήκες ή τις αμοιβές. Αυτά τα αναλαμβάνουν τα πλέον αξιοσέβαστα μέλη της κοινότητας, που διαχειρίζονται τα οικονομικά και αυτό δημιουργεί σιγουριά στα υπόλοιπα. Ανάμεσά τους υπάρχουν αμοιβαίος σεβασμός και εμπιστοσύνη.

«Στόχος δεν είναι να κυριαρχήσεις και να εκμεταλλευτείς τον άλλον αλλά να τον ανεχθείς, προσπαθώντας να τον καταλάβεις όσο το δυνατό περισσότερο».

Rytis Saladžius

Ιδανική για μένα είναι μια κοινωνία ατόμων που συνδέονται με διάφορους τρόπους και μέσω θεσπισμένων δημοκρατικών μορφών επικοινωνίας είναι σε θέση να συνεννοούνται μεταξύ τους με έναν τρόπο που σέβεται την ιδιωτικότητα, την ελευθερία επιλογής και την άποψη του καθενός για τον κόσμο στον οποίο ζουν. Μια κοινωνία στην οποία η ζωή, ο σεβασμός και η ελευθερία αποτελούν τις θεμελιώδεις αξίες.

Ποια είναι η ιδανική για εσάς κοινωνία; Facebook Twitter
Αν έστω και δύο άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν και να είναι μαζί χωρίς να κακοποιούν ο ένας τον άλλον, αυτό μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο για κάτι όμορφο. Φωτ.: Andrej Vasilenko

Vainius Sodeika

Αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα, σχεδόν αδύνατο να απαντηθεί, περίπου σαν να με ρωτούσε κανείς ποιο είναι το ιδανικό θέατρο ή θεατρικό έργο. Ενδεχομένως η σκέψη μου να πήγαινε στην ελευθερία, στη δυνατότητα να σκέφτομαι όσο το δυνατό πιο ελεύθερος από εξωτερικές επιρροές, αλλά και στην απουσία του χρήματος. Πρώτα απ’ όλα, δεν μπορεί να υπάρχει κάτι ριζοσπαστικό ή ιδανικό σε μια κοινότητα, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι έχει γίνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Άλλωστε, η ίδια η φύση δεν είναι ιδανική, έχουμε αποδείξεις γι’ αυτό.

Παρ’ όλα αυτά, για τις ανάγκες μιας τέτοιας κοινωνίας θα ήταν σημαντικό να είναι κανείς εξοικειωμένος με τη μουσική. Δεν είναι απαραίτητο να έχει ριζοσπαστικές ιδέες, απλώς να είναι σε θέση να αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας την οποία θέλει να κατανοήσει και να ζήσει – γιατί μια κοινότητα είναι μια διαδικασία. Δεν υπάρχει κάποια ιδανική διαδικασία, μόνο ιδανικά στα οποία πιστεύουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε. Για μένα προτεραιότητα θα ήταν η μουσική, το να παίζουμε ζωντανά μουσική με φυσικά όργανα, καθισμένοι καταγής, χωρίς απαραίτητα σπουδαίες τεχνικές δεξιότητες αλλά με πάθος γι’ αυτό που κάνουμε. 

Diana Anevičiūtė

Η ιδανική κοινωνία/κοινότητα είναι αυτή που ενώνεται και συγκροτείται βάσει ευγενών στόχων, με αμοιβαία κατανόηση, αγάπη, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη σε δύσκολες στιγμές και την ικανότητα να νιώθει χαρά.

Nelė Savičenko

Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει ιδανική κοινωνία. Είναι μάλλον ένα όνειρο ή μια ουτοπία. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω στην προσπάθεια για την κατάκτησή της, πως υπάρχουν βασικές αρχές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή για τη συγκρότηση μιας καλύτερης κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος δεν είναι να κυριαρχήσεις και να εκμεταλλευτείς τον άλλον αλλά να τον ανεχθείς, προσπαθώντας να τον καταλάβεις όσο το δυνατό περισσότερο.

Valentinas Novopolskis

Φαντάζομαι πως οι μέλισσες ή τα μυρμήγκια έχουν μια τέτοια ιδανική κοινωνία, όπου ο καθένας έχει τη θέση του, κάνει τη δουλειά του ειρηνικά, αλλά με τη δυνατότητα να προστατεύει τον εαυτό του. 

Ποια είναι η ιδανική για εσάς κοινωνία; Facebook Twitter
Μια ιδανική κοινωνία, βαθιά συνδεδεμένη με τη φύση, θα έδινε προτεραιότητα στην αρμονική συμβίωση με το περιβάλλον και στη διασφάλιση βιώσιμων πρακτικών που προστατεύουν το οικοσύστημα. Φωτ.: Andrej Vasilenko

Gediminas Rmeika

Μια ιδανική κοινωνία, βαθιά συνδεδεμένη με τη φύση, θα έδινε προτεραιότητα στην αρμονική συμβίωση με το περιβάλλον και στη διασφάλιση βιώσιμων πρακτικών που προστατεύουν το οικοσύστημα. Ο πολεοδομικός σχεδιασμός θα προέβλεπε χώρους πρασίνου, προωθώντας τη βιοποικιλότητα και προσφέροντας στους κατοίκους καθημερινή αλληλεπίδραση με τη φύση. Το εκπαιδευτικό σύστημα θα έδινε έμφαση στη σημασία της περιβαλλοντικής μέριμνας από πολύ μικρή ηλικία. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αποτελούσαν τον κανόνα, μειώνοντας σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα. Οι πρωτοβουλίες σε επίπεδο κοινοτήτων θα εστίαζαν στην τοπική παραγωγή τροφίμων, στην προσπάθεια προστασίας της φύσης και στη μείωση των αποβλήτων για τη δημιουργία ενός υγιέστερου πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές.

Ula Liagaitė

Όταν σκέφτομαι μια ιδανική κοινωνία, αισθάνομαι ότι πρόκειται για κάτι που είναι ή πρέπει να είναι τέλειο. Δύσκολο, λοιπόν, να το φανταστώ. Θα επρόκειτο για μια κοινωνία που θα έδινε προτεραιότητα στη συμπεριληπτικότητα, στην ασφάλεια όλων των όντων και στην καλλιέργεια σχέσεων αμοιβαίας φροντίδας.

Jan Dravnel

Δεν υπάρχει ιδανική κοινωνία. Όμως, αν έστω και δύο άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν και να είναι μαζί χωρίς να κακοποιούν ο ένας τον άλλον, αυτό μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο για κάτι όμορφο.

Rasa Samuolytė

Η ιδανική κοινωνία: μια κοινωνία κουρασμένη· που κουράστηκε να είναι παραγωγική· που κουράστηκε να παλεύει· που κουράστηκε να καταστρέφει τον εαυτό της και τους άλλους· όπου δεν αμφισβητείται η ορθότητα του «ου φονεύσεις» και κανείς δεν μετράει τα βήματά του. Υπάρχει χρόνος για τον άλλον, γι’ αυτόν που είναι δίπλα σου, γι’ αυτόν στον οποίο βασίζεσαι, γι’ αυτόν που είναι από πάνω σου. Εκεί κανείς δεν θέλει να βασανίζει τους άλλους. Είναι ωραίο να είσαι εκεί ΤΩΡΑ.

Ποια είναι η ιδανική για εσάς κοινωνία; Facebook Twitter
Η ιδανική κοινωνία: μια κοινωνία κουρασμένη· που κουράστηκε να είναι παραγωγική· που κουράστηκε να παλεύει· που κουράστηκε να καταστρέφει τον εαυτό της και τους άλλους· Φωτ.: Andrej Vasilenko

Augustė Pociūtė

Στη Νότια Αφρική υπάρχει μια φυλή που ονομάζεται Μπαμπέμπα και έχει το τελετουργικό της συγχώρεσης. Αν κάποιο μέλος κάνει κάτι λάθος ή παράνομο, τα υπόλοιπα σταματούν ό,τι κάνουν και συγκεντρώνονται στο κέντρο του οικισμού τους. Το περικυκλώνουν και για κάμποσες μέρες τού μιλάνε λεπτομερώς για όλες τις καλές πτυχές που έχει και τις καλές πράξεις που έχει κάνει σε όλη του τη ζωή, υπενθυμίζοντάς του την καλή φύση του. Πιστεύουν ότι κάθε άτομο είναι καλό και ότι τα λάθη που κάνουμε αποτελούν μια κραυγή για βοήθεια. Κάπως έτσι έχω στο μυαλό μου την ιδανική κοινωνία.

Komi Togbonou 

Η φυλή είναι για μένα η καλύτερη μορφή συμβίωσης, επειδή κάθε μέλος της είναι σημαντικό για λόγους που μόνο η ίδια η φυλή ξέρει, εφόσον αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να τους ανακαλύψει. Ακόμα και όσοι είναι ψυχικά ασθενείς, αναίσθητοι, χωρίς συναίσθηση ή ό,τι άλλο. Μόνο που αυτοί δεν πρέπει να εξουσιάζουν.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο making of του Respublika: Στη Μαλακάσα φτιάχνουν μια μικρή πόλη

Respublika / Onassis Stegi / Στο making of του Respublika: Στη Μαλακάσα φτιάχνουν μια μικρή πόλη

Πώς στήνεται η τεράστια παραγωγή του Λούκας Τβαρκόβσκι, που παρουσιάζει η Στέγη στο Terra Vibe; Τι θα δούμε, τι θα βιώσουμε και γιατί η εξάωρη αυτή εμπειρία υπόσχεται να είναι μία από τις πιο ελεύθερες (και απελευθερωτικές) της ζωής μας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
«Το πείραμά μας ήταν παρανοϊκό, αλλά μας έκανε να αισθανθούμε ελεύθεροι»

Respublika / Onassis Stegi / «Το πείραμά μας ήταν παρανοϊκό, αλλά μας έκανε να αισθανθούμε ελεύθεροι»

Ο Λούκας Τβαρκόβσκι περιγράφει όσα απροσδόκητα συνέβησαν ανάμεσα στα μέλη μιας κοινότητας ηθοποιών ώστε να προκύψει η εξάωρη παράσταση «Respublika», μια περφόρμανς που καταλήγει σε rave party, ξεκίνησε από τα δάση της Λιθουανίας και τη φέρνει η Στέγη στη Μαλακάσα.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Η Joanna Bednarczyk δημιούργησε τη μετα-αποκαλυπτική πραγματικότητα του Respublika

Respublika / Onassis Stegi / Εκείνη που δημιούργησε τη μετα-αποκαλυπτική πραγματικότητα του Respublika

H θεατρική συγγραφέας και δραματουργός της παράστασης, Joanna Bednarczyk, μιλά για την έμπνευση πίσω από το έργο, λέει πως ο στόχος δεν ήταν να δημιουργηθεί μια ουτοπία και είναι απαισιόδοξη για το μέλλον.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχαήλ Μαρμαρινός: Το έπος μάς έμαθε να αναπνέουμε ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Θέατρο / Μιχαήλ Μαρμαρινός: «Από μια κοινωνία της αιδούς, γίναμε μια κοινωνία της ξεδιαντροπιάς»

Με τη νέα του παράσταση, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει στην Οδύσσεια και στον Όμηρο και διερευνά την έννοια της φιλοξενίας. Αναλογίζεται το «απύθμενο θράσος» της εποχής μας, εξηγεί τη στενή σχέση του έπους με το βίωμα και το θαύμα που χάσαμε και παραμένει σχεδόν σιωπηλός για τη νέα του θέση ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Θέατρο / 13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Τέχνη με φαντασία, αστείρευτη δημιουργία, πρωτοποριακές προσεγγίσεις: ένα επετειακό, εορταστικό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μέσα από 83 επιλογές από το θέατρο, τη μουσική και τον χορό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κυνηγώντας τον χαμένο χρόνο σε ένα έργο για την εξουσία

Θέατρο / «Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ»: Ένα έργο για τη μόνιμη ήττα μας από τον χρόνο

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί και γράφει ένα έργο-παιχνίδι, εξετάζοντας τις σχέσεις εξουσίας, τον δημιουργικό αντίλογο και τη μάταιη προσπάθεια να ασκήσουμε έλεγχο στη ζωή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΠΕΞ ΧΛΟΗ ΟΜΠΟΛΕΝΣΚΙ: Σκηνογράφος-ενδυματολόγος του θεάτρου και της όπερας

Οι Αθηναίοι / Χλόη Ομπολένσκι: «Τι είναι ένα θεατρικό έργο; Οι δυνατότητες που δίνει στους ηθοποιούς»

Ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός της Λίλα ντε Νόμπιλι, υπήρξε φίλη του Γιάννη Τσαρούχη, συνεργάστηκε με τον Κάρολο Κουν και τον Λευτέρη Βογιατζή, δούλεψε με τον Φράνκο Τζεφιρέλι και, για περισσότερο από 20 χρόνια, με τον Πίτερ Μπρουκ. Η διεθνούς φήμης σκηνογράφος και ενδυματολόγος Χλόη Ομπολένσκι υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια στην «Τουραντότ» του Πουτσίνι και αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Φάουστ» του Άρη Μπινιάρη, ένα μιούζικαλ από την Κόλαση

Θέατρο / Φάουστ: Ένα μιούζικαλ από την κόλαση

«Ζήσε! Μας λέει ο θάνατος, ζήσε!», είναι το ρεφρέν του τραγουδιού που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, εν μέσω ομαδικών βακχικών περιπτύξεων – Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για την παράσταση «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Εθνικό Θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Η Αριάν Μνουσκίν τα βάζει με τους δράκους της Ιστορίας

Θέατρο / Η Αριάν Μνουσκίν τα βάζει με τους δράκους της Ιστορίας

Η μεγάλη προσωπικότητα του ευρωπαϊκού θεάτρου Αριάν Μνουσκίν επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με το Θέατρο του Ήλιου για να μιλήσουν για τα τέρατα της Ιστορίας που παραμονεύουν πάντα και απειλούν τον ελεύθερο κόσμο. Με αφορμή την παράσταση που αποθεώνει τη σημασία του λαϊκού θεάτρου στην εποχή μας μοιραζόμαστε την ιστορία της ζωής και της τέχνης της, έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, που υπηρετούν με πάθος την πρωτοπορία, την εγγύτητα που δημιουργεί η τέχνη και τη μεγαλειώδη ουτοπία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΠΕΞ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Νίκος Χατζόπουλος

Νίκος Χατζόπουλος / «Αν σκέφτεσαι μόνο το ταμείο, κάποια στιγμή το ταμείο θα πάψει να σκέφτεται εσένα»

Ο Νίκος Χατζόπουλος έχει διανύσει μια μακρά πορεία ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής και δάσκαλος υποκριτικής. Μιλά στη LIFO για το πόσο έχει αλλάξει το θεατρικό τοπίο σήμερα, για τα πρόσφατα περιστατικά λογοκρισίας στην τέχνη, καθώς και για τις προσεχείς συνεργασίες του με τον Γιάννη Χουβαρδά και τον Ακύλλα Καραζήση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Μια άλλη Θήβα»: Η πιο αθόρυβη επιτυχία της θεατρικής Αθήνας

The Review / «Μια άλλη Θήβα»: Η παράσταση-φαινόμενο που ξεπέρασε τους 100.000 θεατές

O Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με τη Βένα Γεωργακοπούλου για την θεατρική παράσταση στο Θεάτρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που διανύει πλέον την τρίτη της σεζόν σε γεμάτες αίθουσες. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της; Το ίδιο το έργο ή οι δύο πρωταγωνιστές, ο Θάνος Λέκκας και ο Δημήτρης Καπουράνης, που καθήλωσαν το κοινό;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Διαβάζοντας Ευριπίδη καταλαβαίνεις πού πάτησε η ακροδεξιά»

Θέατρο / «Διαβάζοντας Ευριπίδη καταλαβαίνεις πού πάτησε η ακροδεξιά»

Η Μαρία Πρωτόπαππα σκηνοθετεί την «Ανδρομάχη» στην Επίδαυρο, με άντρες ηθοποιούς στους γυναικείους ρόλους, εξερευνώντας τις πολιτικές και ηθικές διαστάσεις του έργου του Ευριπίδη. Η δημοκρατία, η ελευθερία, η ηθική και η ευθύνη ηγετών και πολιτών έρχονται σε πρώτο πλάνο σε μια πολιτική και κοινωνική τραγωδία με πολυδιάστατη δομή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η «Χρυσή Εποχή»

Αποστολή στο Νόβι Σαντ / Κωνσταντίνος Ρήγος: «Ήθελα ένα υπέροχο πάρτι όπου όλοι είναι ευτυχισμένοι»

Στη νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου «Χρυσή Εποχή», μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με το Φεστιβάλ Χορού Βελιγραδίου, εικόνες από μια καριέρα 35 ετών μεταμορφώνονται ‒μεταδίδοντας τον ηλεκτρισμό και την ενέργειά τους‒ σε ένα ολόχρυσο ξέφρενο πάρτι.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
CHECK Απόπειρες για τη ζωή της: Ψάχνοντας την αλήθεια για τις υπέροχες, βασανισμένες γυναίκες και τις τραγικές εμπειρίες τους

Θέατρο / Η βάρβαρη εποχή που ζούμε σε μια παράσταση

Ο Μάρτιν Κριμπ στο «Απόπειρες για της ζωή της» που ανεβαίνει στο Θέατρο Θησείον σκιαγραφεί έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ο πόλεμος, ο θάνατος, η καταπίεση, η τρομοκρατία, η φτώχεια, ο φασισμός, αλλά και ο έρωτας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
To νόημα τού να ανεβάζεις Πλάτωνα στην εποχή του ΤikTok

Άννα Κοκκίνου / To νόημα τού να ανεβάζεις το Συμπόσιο του Πλάτωνα στην εποχή του tinder

Η Άννα Κοκκίνου στη νέα της παράσταση αναμετριέται με το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τις πολλαπλές όψεις του Έρωτα. Εξηγεί στη LiFO για ποιον λόγο επέλεξε να ανεβάσει το αρχαίο φιλοσοφικό κείμενο, πώς το προσέγγισε δραματουργικά και κατά πόσο παραμένουν διαχρονικά τα νοήματά του.
M. HULOT
«Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Θέατρο / «Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Η παράσταση TERAΣ διερευνά τις queer ταυτότητες και τα οικογενειακά τραύματα, μέσω της εμπειρίας της αναγκαστικής μετανάστευσης. Μπορεί τελικά ένα μέλος της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας να ζήσει ελεύθερα σε ένα μικρό νησί;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Αντώνης Αντωνόπουλος από μικρός είχε μια έλξη για τα νεκροταφεία ή Όλα είναι θέατρο αρκεί να στρέψεις το βλέμμα σου πάνω τους ή Η παράσταση «Τελευταία επιθυμία» είναι ένα τηλεφώνημα από τον άλλο κόσμο

Θέατρο / «Ας απολαύσουμε τη ζωή, γιατί μας περιμένει το σκοτάδι»

Ο Αντώνης Αντωνόπουλος, στη νέα του παράσταση «Τελευταία Επιθυμία», δημιουργεί έναν χώρο όπου ο χρόνος για λίγο παγώνει, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συναντήσουμε τους νεκρούς αγαπημένους μας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

Θέατρο / Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

«Δεν πηγαίνουμε ποτέ στη Μόσχα, όμως η επιθυμία γι’ αυτήν κυλάει διαρκώς μέσα μας» - Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για τη sold-out παράσταση «Τρεις Αδελφές» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη στο Εθνικό Θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ