«Η σκληρή λιτότητα οδήγησε στο ναζισμό»

«Η σκληρή λιτότητα οδήγησε στο ναζισμό» Facebook Twitter
0

Kάνοντας ιστορική αναδρομή στη Γερμανία της δεκαετίας του 1930 και την άνοδο του ναζισμού, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι απευθύνει προειδοποίηση για τις συνέπειες της λήψης δρακόντειων μέτρων λιτότητας.

Όπως αναφέρει το in.gr πληροφορίες σχετικά με τις επίμαχες δηλώσεις του Έβαλντ Νοβότνι τη Δευτέρα είχαν δημοσιευτεί σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, και την Τετάρτη ήλθε επίσημη επιβεβαίωση εκ μέρους εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας (OeNB).

«Η πεισματική εστίαση στη λιτότητα (που είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1920) οδήγησε σε μαζική ανεργία, στην κατάρρευση των δημοκρατικών θεσμών και τελικά στην άνοδο του ναζισμού»
δήλωσε ο Νοβότνι σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones.

«Το θέμα δεν είναι να τιμωρηθούν τα άτακτα παιδιά» ανέφερε ο Νοβότνι, υπογραμμίζοντας ότι η Γερμανία απομονώνεται ολοένα και περισσότερο όταν εκφράζει την επιθυμία να επιβληθούν μέτρα λιτότητας στους εταίρους της, όπως στην Ελλάδα. «Υπάρχει πάντα εναλλακτική λύση» στη λιτότητα, σημείωσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος»

Ανασκόπηση εβδομάδας με έμφαση σε ΟΗΕ, εξοπλιστικά, Τουρκία, Ρομά και κοινωνικές πολιτικές – «Η πολιτεία πρέπει να στέκεται δίπλα σε όσους πονούν, ακόμη κι αν την αμφισβητούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός για την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι
THE LIFO TEAM
Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM