Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

«Το κράτος δεν εκβιάζεται» δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «υπάρχει όντως έλλειμμα αναισθησιολόγων στο Αγλαΐα Κυριακού. Τον Μάιο δυο αναισθησιολόγοι παραιτούνται. Εμείς προχωρήσαμε σε προκηρύξεις θέσεων. Όμως, οι γιατροί του Αγλαΐα Κυριακού προχώρησαν σε κινητοποιήσεις. Θυμίζω ότι σύσσωμη η διοίκηση του νοσοκομείου θεωρεί πως τα χειρουργεία μπορούν να γίνουν κανονικά, αλλά οι γιατροί κάνουν στάση εργασίας. Το δικαστήριο κρίνει την στάση παράνομη και καταχρηστική. Ωστόσο, οι αναισθησιολόγοι προβαίνουν σε νέα στάση εργασίας, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν κάπου 3.000 χειρουργεία. Πλέον, δεν αποκλείω καθόλου τα ιδιωτικά νοσοκομεία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το κράτος δεν απειλείται. Στον ιδιωτικό τομέα οι απολαβές των αναισθησιολόγων είναι πιθανό να φτάσουν τα 12.000 ευρώ. Όμως το κράτος δεν μπορεί να δώσει 12.000 ευρώ, δίνει περίπου 3.000 ευρώ μαζί με τις εφημερίες. Με τα απογευματινά χειρουργεία οι γιατροί μπορούν να αυξήσουν τις απολαβές τους. Αλλά, εάν αυξήσουμε τις αποδοχές των αναισθησιολόγων, θα διαμαρτυρηθούν και οι υπόλοιποι γιατροί. Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών. Οι αγώνες δεν κερδίζονται στην πλάτη των πολιτών και των παιδιών. Και προσθέτω πως προκηρύσσουμε συνεχώς θέσεις αναισθησιολόγων για τις θέσεις που αποβαίνουν άγονες.

«Προσθέτουμε εισόδημα στους γιατρούς με τα απογευματινά χειρουργεία. Προτάσσουμε τη λογική και τη συνεργασία, αλλά μια κυρία γιατρός λέει πως ο Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος. Τι συζήτηση μπορεί να κάνω; Υπάρχει περιθώριο συνεννόησης; αν και θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρω λύση», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα: «υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Εγώ δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα. Αν νομίζουν ότι θα εκβιάσουν το κράτος, τους γονείς και τα παιδιά έχουν μπλέξει με λάθος άνθρωπο. Το κράτος δεν εκβιάζεται και τα παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης. Γιατί αυτή η αποχή τώρα γίνεται λόγω των ευρωεκλογών».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM