Κασσελάκης: «Ενθουσιασμένος αν περάσουμε το 20% στις ευρωεκλογές»

Κασσελάκης: «Ενθουσιασμένος αν περάσουμε το 20% στις ευρωεκλογές» Facebook Twitter
Στέφανος Κασσελάκης/Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πάμε καλά στις ευρωεκλογές και πως οι πολίτες θα δώσουν μια απάντηση στο 41%» είπε, συμπληρώνοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από τόσα κύματα, μας είχαν για πεθαμένους...Ανεβαίνουμε κάθε εβδομάδα... μια χαρά θα πάμε και αυτό θα συνεχιστεί και μετεκλογικά.» Σε σχετική ερώτηση, απάντησε μάλιστα ότι ο ίδιος θα «είναι ενθουσιασμένος, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράσει το ποσοστό του 20% στις Ευρωεκλογές.»  Σημείωσε επίσης, ότι ο θέλει debate εν όψει Ευρωεκλογών.

Αναφορικά με την κοστολόγηση του προγράμματος του κόμματος, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο ίδιος σχολίασε «με πολλή μεγάλη χαρά»

Σε σχετική ερώτηση, με αφορμή τη ΛΑΡΚΟ, και αν για ένα νέο ηγέτη της Αριστεράς είναι «ένοχο» το να δίνονται περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου σε ιδώτες, αν δεν μπορεί το Δημόσιο να τα αξιοποιησει σωστά, ο ίδιος απάντησε ότι «δεν είναι ένοχο, αλλά από την άλλη, υπάρχουν δημόσια αγαθά, όπως η Υγεία και η Παιδεία, που πρέπει να είναι δημόσια»

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης, απάντησε ότι είναι «μια χαρά». Αναφορικά με τις εξελίξεις με τη Βόρεια Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή, που πρέπει να απαντήσει στην ερώτηση, «δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που καθυστέρησε τις κυρώσεις των πρωτοκόλλων» είπε, χρεώνοντας διγλωσσία στο κυβερνών κόμμα όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.  «Θα απαντήσει ο πρωθυπουργός: εκείνος το έφερε, εκείνος προκάλεσε το θέμα, εκείνος θα το λύσει.»

Αναφορικά με την επιστολή Μητσοτάκη στην Φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια ο ίδιος αναρωτήθηκε: «Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε αρχικά την ακρίβεια εισαγόμενη, μετά έκανε λόγο για χώρα-μπανανία και τώρα στέλνει επιστολή στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Να πει τι, στην επιστολή; Να ρωτήσει την κυρία φον ντερ λάιεν ο πρωθυπουργός, γιατί η ελληνική φέτα πουλιέται στην Ελλάδα πιο ακριβά, απ΄ότι στο Βέλγιο;»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM