Η Μολδαβία διεξάγει δημοψήφισμα στις 20 Οκτωβρίου για την ένταξη της στην ΕΕ

Η Μολδαβία διεξάγει δημοψήφισμα στις 20 Οκτωβρίου για την ένταξη της στην ΕΕ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Μολδαβία διεξάγει δημοψήφισμα στις 20 Οκτωβρίου, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναλυτικότερα σήμερα η Βουλή της Μολδαβίας ψήφισε σήμερα υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Η προτεινόμενη ημερομηνία για το δημοψήφισμα, στηρίχθηκε από συνολικά 56 βουλευτές, από τα 101 μέλη που αποτελείται η Βουλή της χώρας.

Παράλληλα το μολδαβικό κοινοβούλιο, συζητά επίσης την ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών. Σημειώνεται δε πως αναμένεται να ορίσει την ίδια ημερομηνία μετά την έγκριση από το Συνταγματικό Δικαστήριο για ταυτόχρονες ψηφοφορίες. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τελευταίες χώρες που εντάχθηκαν στην Ένωση, ήταν η Βουλγαρία και η Ρουμανία το 2007.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM