Οι Χούτι προτείνουν στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Υεμένη

Οι Χούτι προτείνουν στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Υεμένη Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ
0

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν θέσεις σε φοιτητές που αποβλήθηκαν από αμερικανικά πανεπιστήμια επειδή οργάνωσαν αντιισραηλινές κινητοποιήσεις.

Φοιτητές διαδήλωσαν ή έστησαν καταυλισμούς σε δεκάδες πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα που τώρα διανύει τον έβδομο μήνα. Ζητούν από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να κάνει περισσότερα για να σταματήσει η αιματοχυσία στη Γάζα και από τις σχολές τους να μην συνεργάζονται με εταιρείες που στηρίζουν την ισραηλινή κυβέρνηση. Πολλές σχολές, όπως το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, κάλεσαν την αστυνομία για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.

«Σοβαρολογούμε ότι θα καλωσορίσουμε φοιτητές που έχουν αποκλειστεί από τα αμερικανικά πανεπιστήμια επειδή στηρίζουν τους Παλαιστίνιους», είπε ένας αξιωματούχος από τη Σαναά. «Δίνουμε αυτή τη μάχη για την Παλαιστίνη με κάθε τρόπο που μπορούμε», πρόσθεσε.

Το Πανεπιστήμιο της Σαναά εξέδωσε ανακοίνωση επικροτώντας την «ανθρωπιστική» στάση των φοιτητών στις ΗΠΑ και δήλωσε ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Υεμένη. «Το διοικητικό συμβούλιο καταδικάζει όσα έχουν υποστεί καθηγητές και φοιτητές σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης», πρόσθεσε, δίνοντας και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν από την προσφορά των Χούτι.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία επανέφεραν φέτος τους Χούτι στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η προσφορά των Χούτι προς τους Αμερικανούς φοιτητές προκάλεσε ένα κύμα σαρκασμού από τους απλούς Υεμενίτες στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης ανάρτησε τη φωτογραφία δύο Δυτικών να μασούν φύλλα του ευρέως χρησιμοποιούμενου ναρκωτικού χατ. Στη λεζάντα έγραψε ότι είναι «Αμερικανοί φοιτητές στο πέμπτο έτος τους στο Πανεπιστήμιο της Σαναά».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM