Όλαφ Σολτς για τη νομιμοποίηση της κάνναβης: Δεν κυκλοφορούμε όλοι στη Γερμανία με τσιγαριλίκι

Όλαφ Σολτς για τη νομιμοποίηση της κάνναβης: Δεν κυκλοφορούμε όλοι στη Γερμανία με τσιγαριλίκι Facebook Twitter
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησε σε Κινέζους φοιτητές στη Σανγκάη και για την κάνναβη / Φωτογραφία: X (Twitter)
0

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαβεβαίωσε σήμερα Κινέζους φοιτητές στη Σανγκάη ότι δεν θα πρέπει να καπνίσουν κάνναβη, εάν σπουδάσουν στη Γερμανία, και ότι η Γερμανία έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη με την ελπίδα ότι θα περιοριστεί η χρήση της.

Ο Σολτς έκανε τα σχόλια αυτά απαντώντας σε ερώτηση φοιτητή από το πανεπιστήμιο Τονγκτζί, που ρώτησε εάν θα πρέπει να καπνίσει κάνναβη όταν πάει να σπουδάσει στη Γερμανία. Ο φοιτητής, ο οποίος σχεδιάζει να σπουδάσει στο Βερολίνο από τον Σεπτέμβριο, ρώτησε τον καγκελάριο πώς να αποφύγει την κάνναβη, αφού διάβασε ότι οι φοιτητές στη Γερμανία τώρα την καλλιεργούν στα διαμερίσματά τους --κάτι που είναι παράνομο στην Κίνα. «Γι' αυτό ανησυχώ», δήλωσε. Ρώτησε τον Σολτς τι θα πρέπει να έχει υπόψη του, «εάν δεν θέλω να δοκιμάσω καθόλου κάνναβη και δεν θέλω να θέσω σε κίνδυνο την υγεία μου».

Η Γερμανία ψήφισε τον Φεβρουάριο νομοθεσία που νομιμοποιεί την κάνναβη, επιτρέποντας σε ιδιώτες και συλλόγους να καλλιεργούν και να κατέχουν περιορισμένες ποσότητες. «Η απάντηση είναι πολύ απλή: μην καπνίσετε. Φέτος θα γίνω 66 και δεν έχω ποτέ καπνίσει κάνναβη», δήλωσε ο καγκελάριος. Ο Σολτς αντέδρασε και στην εντύπωση που έχει σχηματιστεί ότι τώρα όλοι στο Βερολίνο κυκλοφορούν με τσιγαριλίκια: «Εάν σπουδάζεις στο Βερολίνο, μπορείς να είσαι έξω σχεδόν όλη την ώρα και να μην συναντήσεις ποτέ κάποιον που το κάνει αυτό».

Η νέα νομοθετική ρύθμιση της Γερμανίας για την κάνναβη, που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου, έχει στόχο να περιορίσει, και όχι να αυξήσει τη χρήση κάνναβης, με το να την βγάλει «από την γκρίζα ζώνη». «Δεν θέλουμε περισσότεροι άνθρωποι να καταναλώνουν κάνναβη, θέλουμε λιγότεροι άνθρωποι να καταναλώνουν κάνναβη, θέλουμε να υπάρχει μεγαλύτερη δημόσια ενημέρωση γι’ αυτό», δήλωσε ο Σολτς. Περίπου 4 εκατ. άνθρωποι κατανάλωσαν κάνναβη στη Γερμανία το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Η Σανγκάη είναι ο δεύτερος σταθμός στην τριήμερη επίσκεψη του καγκελαρίου στην Κίνα μετά το Τσονγκτσίνγκ. Σήμερα θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Πεκίνο για πολιτικές συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Διεθνή / Ρήξη Μέρντοχ–Τραμπ: Η μήνυση για τον Έπσταϊν διαλύει έναν δεκαετή δεσμό της αμερικανικής Δεξιάς

Ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται νομικά κατά του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Wall Street Journal, καταγγέλλοντας δημοσίευμα για επιστολή του στον Τζέφρι Έπσταϊν — «Ο Μέρντοχ εξετάζει αν ο Τραμπ χάνει το ακροατήριό του», λένε πρώην συνεργάτες του μεγιστάνα
LIFO NEWSROOM
Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM