Συνελήφθη 35χρονος για την φωτιά στο Λασίθι

Συνελήφθη 35χρονος για την φωτιά στο Λασίθι Facebook Twitter
Φωτ: radiolasithi.gr
0

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές για την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στον Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της, συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.), ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική ο άνδρας, ηλικίας 35 ετών, είχε βάλει κλαδέματα στο χωράφι του για να κάνει καύσεις. Μια καύση δεν είχε σβήσει καλά και επεκτάθηκε με αποτέλεσμα την πυρκαγιά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Σημειώνεται ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες ανάμεσα τους ένας 74χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βενιζέλειο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και έχει διασωληνωθεί.

Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, είχαν καεί 2.000 στρέμματα στον Μαύρο Κόλυμπο στην Iεράπετρα, όπως καταγράφονται από το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας). Στις δορυφορικές εικόνες, απεικονίζεται η περιοχή πριν και μετά την πυρκαγιά, στα χρώματα του ορατού και του κοντινού υπέρυθρου. Επίσης, με κόκκινο χρώμα εμφανίζεται η έως το μεσημέρι καμένη έκταση, ενώ με έντονο ροζ οι έως τότε ενεργές εστίες που κινούνταν προς το δασάκι του Κουτσουρά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας ανοιχτά για όσα πολλές φορές μένουν στο περιθώριο ή αμφισβητούνται

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: Καλεσμένοι-έκπληξη και δεκάδες προσωπικότητες στο φετινό συνέδριο

Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των media, του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών θα συζητήσουν ανοιχτά θέματα που αφορούν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στους χώρους εργασίας αλλά και στην καθημερινή ζωή.
LIFO NEWSROOM
Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Ελλάδα / Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Αρκετοί εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παρενέργειες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών
LIFO NEWSROOM
Μετς: Βίντεο από την στιγμή που ΙΧ στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

Ελλάδα / Μετς: Βίντεο από την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

ο όχημα, το οποίο έφερε ξένες πινακίδες, φέρεται να ήταν σταθμευμένο για αρκετό καιρό στο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής
LIFO NEWSROOM