Σύμβαση 717: Ελεύθερος και τρίτος κατηγορούμενος με εγγύηση «μαμούθ»

Σύμβαση 717: Ελεύθερος και τρίτος κατηγορούμενος με εγγύηση «μαμούθ» Facebook Twitter
0

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ένας ακόμη κατηγορούμενος, στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ, για την υπόθεση της σύμβασης 717.

Ο τρίτος κατηγορούμενος κατά σειρά για την υπόθεση της σύμβασης 717 που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 700.000 ευρώ . Εκτός από την εγγύηση του έχει απαγορευτεί και η έξοδος από τη χώρα, με σύμφωνη γνώμη της ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα και της Ευρωπαίας εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.

Πρόκειται για έναν από τους 14 υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ, που κατηγορούνται την μη εκτέλεση της σύμβασης 717, για κρίσιμα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Στα έργα της σύμβασης, περιλαμβάνονταν και αυτό της σηματοδότησης -τηλεδιοίκησης στο δίκτυο. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η μη εκτέλεση της σύμβασης συνδέεται τόσο με το δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017 αλλά και με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023. Οι κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν για σειρά σοβαρότατων κακουργηματικών πράξεων που ανά περίπτωση αφορούν απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση, με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, ηθική αυτουργία στην απάτη και ψευδείς βεβαιώσεις.

Ο κύκλος των απολογιών τους θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη Απριλίου. Στην υπόθεση αυτή, ο αριθμός των κατηγορουμένων ανέρχεται στους 23. Πρόκειται για 14 δημόσιους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ, για απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις., 4 δημόσιους υπάλληλους της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για απιστία κονδυλίων και 5 νόμιμους εκπροσώπους και υπαλλήλους της Αναδόχου Κοινοπραξίας, για ηθική αυτουργία σε απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ατυχής η ανακοίνωση» για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο

«Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
THE LIFO TEAM
ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ

Ελλάδα / Δίκη για τα Τέμπη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για την υποστήριξη της κατηγορίας

Στο επόμενο διαδικαστικό στάδιο εισέρχεται σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να αναμένεται να προτείνει ποιες από τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας θα γίνουν δεκτές
THE LIFO TEAM