Γερμανία: Από 1η Απριλίου νόμιμη η κατοχή, χρήση και καλλιέργεια κάνναβης

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου η νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία Facebook Twitter
Φωτ.: Pexels
0

Στη μερική νομιμοποίηση της κάνναβης προχωρά η Γερμανία, με την έγκριση της σχετικής νομοθεσίας της Bundestag που προβλέπει τη κατοχή, χρήση και καλλιέργειά της από ενήλικες, από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.  

Από την 1η Απριλίου, άτομα άνω των 18 ετών θα επιτρέπεται να κατέχουν έως και 25 γραμμάρια κάνναβης για προσωπική χρήση, ενώ νόμιμη θα είναι και η καλλιέργεια έως και τριών φυτών στο σπίτι. Θα επιτρέπεται επίσης η σύσταση και λειτουργία συλλόγων καλλιέργειας κάνναβης, με έως και 500 ενήλικα μέλη, αλλά το παραγόμενο προϊόν θα προορίζεται μόνο για προσωπική κατανάλωση έως και 50 γραμμαρίων τον μήνα. Η κατανάλωση κάνναβης σε σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτά απαγορεύεται, καθώς και η κατανάλωση στο πεζοδρόμιο, μέχρι τις 20:00. 

«Η προηγούμενη πολιτική για την κάνναβη είχε αποτύχει» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, και αναφέρθηκε στον διπλασιασμό των χρηστών ναρκωτικών μεταξύ των παιδιών και των νέων και στον διπλασιασμό των θανάτων από την χρήση. «Δεν γινόταν να συνεχίσουμε έτσι. Για χρόνια ήμουν κατά της νομιμοποίησης, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι χρειαζόμασταν ένα νέο σύστημα», δήλωσε ο υπουργός και εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα νομοθεσία θα σημάνει και το τέλος της μαύρης αγοράς. 

Η νομοθεσία ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ακολούθησαν όμως έντονες αντιδράσεις τόσο από πολιτικούς κύκλους όσο και από ιατρικούς συλλόγους. Στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ψήφισαν πάντως τελικά σήμερα υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης μόνο η Βαυαρία, το Ζάαρλαντ και η Βάδη-Βυρτεμβέργη, ενώ τα υπόλοιπα κρατίδια απείχαν.  

Ενδεχόμενη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης και διαιτησίας μεταξύ των δύο σωμάτων θα είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης της ισχύος του νόμου. Τελικά ο νόμος παραμένει όπως ψηφίστηκε και θα τεθεί σε ισχύ όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, την 1η Απριλίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: «Βαθιά ανησυχητική» λένε οι ειδικοί - Οι πτήσεις ίσως επηρεαστούν για ημέρες

Διεθνή / Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: «Βαθιά ανησυχητική» λένε οι ειδικοί - Οι πτήσεις ίσως επηρεαστούν για ημέρες

«Αν η Collins μπορεί να χακαριστεί τόσο εύκολα, τότε πρέπει να αμφισβητήσουμε όλους τους προμηθευτές. Ελπίζω να καταφέρουν να επαναφέρουν το λογισμικό Muse γρήγορα, αλλιώς, οι πτήσεις θα επηρεαστούν για πολλές ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Νέα εποχή Μακαρθισμού στις ΗΠΑ: Ο Τζίμι Κίμελ και η προσπάθεια Τραμπ να φιμώσει τους αντιφρονούντες

Διεθνή / Νέα εποχή Μακαρθισμού στις ΗΠΑ: Ο Τζίμι Κίμελ και η προσπάθεια Τραμπ να φιμώσει τους αντιφρονούντες

Η κυβέρνηση Τραμπ εντείνει την καταστολή σε πανεπιστήμια, ΜΜΕ και καλλιτέχνες, δημιουργώντας μια σύγχρονη εκδοχή του Μακαρθισμού - Από το πάγωμα χρηματοδοτήσεων έως την απειλή αδειών λειτουργίας, η ελευθερία του λόγου βρίσκεται υπό πίεση
LIFO NEWSROOM
Από τη Φλόριντα στη Λουιζιάνα: Το «ντόμινο» των αντιεμβολιαστών απειλεί τα σχολεία

Διεθνή / Από τη Φλόριντα στη Λουιζιάνα: Το «ντόμινο» των αντιεμβολιαστών απειλεί τα σχολεία

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζ. και οι σύμμαχοί του πιέζουν Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες να καταργήσουν τους εμβολιασμούς στα σχολεία - Ποιες πολιτείες αντιστέκονται και ποιοι φοβούνται «ντόμινο» κατά της δημόσιας υγείας
LIFO NEWSROOM
Ο Ισραηλινοαμερικανός όμηρος που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς επιστρέφει στον στρατό

Διεθνή / Ο Ισραηλινοαμερικανός όμηρος που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς επιστρέφει στον στρατό

Ο νεαρός στρατιώτης, που μεγάλωσε στις ΗΠΑ και μετακόμισε στο Ισραήλ στα 18 του για να καταταγεί εθελοντικά στη ταξιαρχία Γκολάνι, είχε απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023
LIFO NEWSROOM