Η Ζιλιέτ Μπινός νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η Ζιλιέτ Μπινός νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ και αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

«Δεν είμαι άνθρωπος που θα κάνει εύκολα πίσω, αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είμαι πρώτα απ’ όλα σκηνοθέτις. Και σε αυτό θέλω να επικεντρωθώ τα επόμενα χρόνια…για μένα, ήρθε η ώρα να αποχωρήσω», σημειώνει η Αγκνιέσκα Χόλαντ.

«Γνωρίζοντας ότι η Ζιλιέτ Μπινός είναι πρόθυμη να πάρει τη σκυτάλη ενισχύει το αίσθημά μου ότι αυτή είναι μία απόφαση που ελήφθη τη σωστή στιγμή. Δεν θα μπορούσα να ευχηθώ να έχω καλύτερη διάδοχο, μιας που εκπροσωπεί τόσο έντονα και πειστικά τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο καθ’ όλη τη διάρκεια της εντυπωσιακής καριέρας της».

Σύμφωνα με το Variety, η Γαλλίδα σταρ ξεκινά τον τιμητικό νέο ρόλο της επίσημα την 1η Μαΐου αφού η υποψηφιότητά της εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Ακαδημίας.

Η ηθοποιός πρωταγωνίστησε πρόσφατα στη δραματική ταινία «The Taste of Things» η οποία στις Κάννες απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Τραν Αν Χουνγκ ενώ υποδύεται την Κοκό Σανέλ στην μίνι σειρά του AppleTV+ «The New Look».

Σημειώνεται ότι ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν ήταν ο πρώτος πρόεδρος που επιλέχθηκε αρχικά από τα 40 ιδρυτικά μέλη της Ακαδημίας το 1989.

Ο Βιμ Βέντερς διαδέχθηκε τον Σουηδό σκηνοθέτη το 1996 και υπηρέτησε μέχρι το 2020, ενώ ακολούθησε η Χόλαντ, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος μέχρι που αποφάσισε να παραιτηθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM