Στο Ισραήλ, το 55% δεν πιστεύει σε «πλήρη νίκη» επί της Χαμάς στη Γάζα, δείχνει δημοσκόπηση

Ο λαός του Ισραήλ δεν πιστεύει σε πλήρη νίκη στη Λωρίδα της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Η πλειονότητα του λαού του Ισραήλ δεν πιστεύουν σε «πλήρη νίκη» του στρατού της χώρας επί της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε τις τελευταίες ημέρες πως στόχος του είναι μια «πλήρης ή απόλυτη» νίκη επί της Χαμάς, στοιχεία από δημοσκόπηση που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν πως το 55,3% εκτιμά πως η νίκη είναι «λίγο ή πολύ λίγο πιθανή».

Υπενθυμίζεται πως ο στρατός του Ισραήλ επιχειρεί στη Χαν Γιούνις και ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ράφα, μια πόλη στο νότιο άκρο του θύλακα όπου συνωστίζονται τουλάχιστον 1,4 εκατομμύριo Παλαιστίνιοι και σύμφωνα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Δημοκρατίας του Ισραήλ, ενός κέντρου ανάλυσης της Ιερουσαλήμ, μόλις το 38,3% των Ισραηλινών εκτιμούν είναι αρκετά πιθανή αυτή τη νίκη ενώ το 6,4% των ερωτηθέντων δεν εξέφεραν άποψη.

«Ο σκοπός μας είναι απλός: η νίκη. Μόνο μια νίκη εναντίον της Χαμάς θα μας επιτρέψει την περιφερειακή εξομάλυνση και ενσωμάτωση», ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ. Στο περιθώριο των συνομιλιών για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, οι χώρες της περιοχής και δυτικές χώρες συζητούν ένα ευρύτερο σχέδιο για την περίοδο μετά τον πόλεμο στη Γάζα που θα περιελάμβανε κυρίως τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και την εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο η πλειονότητα των 612 ερωτηθέντων από το IDI (55,4%) εναντιώνεται στο να αποδεχθεί το Ισραήλ τη δημιουργία «ανεξάρτητου και αποστρατιωτικοποιημένου» παλαιστινιακού κράτους, με περίπου το 37% να εκτιμά «πως θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη τρομοκρατία» σε περίπτωση δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο διάστημα 12 έως και τις 15 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM