Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Σταματήστε τις μάχες στη Γάζα το συντομότερο δυνατό

Σπάνια παρέμβαση του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σε μία σπάνια πολιτική παρέμβαση ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σχολίασε την κατάσταση στη Γάζα με τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς λέγονταν ότι θέλει «να τελειώσουν οι μάχες το συντομότερο δυνατό».

Μίλησε για το «τρομερό ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς» και πρόσθεσε πως υπάρχει «απελπιστική ανάγκη για αυξημένη ανθρωπιστική υποστήριξη στη Γάζα» και για απελευθέρωση των ομήρων. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προχώρησε σε αυτή τη δήλωση πριν από μια επίσκεψή του σε εκδήλωση που αφορά στην ανθρωπιστική υποστήριξη στη Γάζα.

Στις επισκέψεις του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα ακούσει εκείνους που παρέχουν ανθρωπιστική υποστήριξη στη Μέση Ανατολή και θα μάθει από «πρώτο χέρι» πληροφορίες για την πίεση που ασκείται σε όσους εργάζονται στη Γάζα.

«Παραμένω βαθιά ανήσυχος για το τρομερό ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Πάρα πολλοί έχουν σκοτωθεί. Εγώ, όπως πολλοί άλλοι, θέλω να δω ένα τέλος στις μάχες το συντομότερο δυνατό. Υπάρχει απελπιστική ανάγκη για αυξημένη ανθρωπιστική υποστήριξη στη Γάζα. Είναι κρίσιμο να εισέλθει βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι» είπε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε ακόμα ότι «Μερικές φορές η σημασία της μόνιμης ειρήνης αναδεικνύεται μόνο όταν αντιμετωπίζουμε την τεράστια κλίμακα του ανθρώπινου πόνου. Ακόμη και στην πιο σκοτεινή ώρα, δεν πρέπει να υποκύψουμε στη συμβουλή της απόγνωσης. Συνεχίζω να επιμένω στην ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί ένα καλύτερο μέλλον και αρνούμαι να τα παρατήσω».

Μέσα στον μήνα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα βρεθεί και σε μία συναγωγή για να μιλήσει με νέους και να να επιστήσει την προσοχή στις ανησυχίες σχετικά με τον αντισημιτισμό.

Η οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των θρησκειών και η αντιμετώπιση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας ήταν σημαντικός σκοπός και για τον πατέρα του τον βασιλιά Κάρολο. Αλλά από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές του μήνα, ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει πραγματοποιήσει τέτοιες δημόσιες επισκέψεις.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο βασιλιάς Κάρολος μίλησε για «σπαραξικάρδια απώλεια ζωών» στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και έκανε έκκληση για σεβασμό μεταξύ διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών. Ανάλογη κίνηση έκανε και στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, όπου μίλησε για τις υποκείμενες οικουμενικές αξίες που μοιράζονται οι θρησκείες, σε μια εποχή «τραγικών συγκρούσεων».

Ωστόσο με την αποχή του βασιλιά Καρόλου από τις δημόσιες εμφανίσεις, λόγω της διάγνωσή τους με καρκίνο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι αυτός που έχει αναλάβει να πραγματοποιεί τέτοιες συμβολικές επισκέψεις.

Με πληροφορίες του BBC/Telegraph

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Επιστολή συγγενών ομήρων στον Τραμπ πριν από τη συνάντηση με Νετανιάχου

Διεθνή / Γάζα: Επιστολή συγγενών ομήρων στον Τραμπ πριν από τη συνάντηση με Νετανιάχου

Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι διαφαίνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός, στη βάση σχεδίου 21 σημείων που παρουσίασε σε Άραβες και μουσουλμάνους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Μίσιγκαν: Τι γνωρίζουμε για τον ύποπτο της δολοφονίας στην εκκλησία Μορμόνων

Διεθνή / Μίσιγκαν: Τι γνωρίζουμε για τον ύποπτο της ένοπλης επίθεσης στην εκκλησία Μορμόνων

Ο φερόμενος ως δράστης που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, προτού βάλει φωτιά στην εκκλησία, έχει ταυτοποιηθεί ως ο Τόμας Τζέικομπ Σάνφορντ, πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ που υπηρέτησε στο Ιράκ
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος shutdown στις ΗΠΑ: Πώς σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί ο Τραμπ

Διεθνή / Κίνδυνος shutdown στις ΗΠΑ: Πώς σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί ο Τραμπ

Αν το Κογκρέσο αποτύχει να εγκρίνει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται για ένα shutdown που θα αντικατοπτρίζει την καθαρότερη και πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του οράματος του προέδρου Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θα συναντήσει έναν πολύ διαφορετικό Νετανιάχου τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο

Διεθνή / Ο Τραμπ θα συναντήσει έναν πολύ διαφορετικό Νετανιάχου σήμερα στον Λευκό Οίκο

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντά τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο με φόντο τον πιο μακροχρόνιο πόλεμο στην ιστορία του Ισραήλ - Από προσεκτικός ηγέτης μετατράπηκε σε «τζογαδόρο» της Μέσης Ανατολής – αλλά η Ιστορία και οι σύμμαχοί του ίσως τον προδώσουν
LIFO NEWSROOM
La Luz del Mundo: Σκάνδαλο για την εκκλησία με τους 5 εκατ. πιστούς - Βιασμοί παιδιών και trafficking

Διεθνή / La Luz del Mundo: Σκάνδαλο για την εκκλησία με τους 5 εκατ. πιστούς - Βιασμοί παιδιών και trafficking

Η εκκλησία La Luz del Mundo, με 5 εκατομμύρια πιστούς παγκοσμίως, συγκλονίζεται από κατηγορίες για συστηματική κακοποίηση ανηλίκων - Ο ηγέτης Ναασόν Χοακίν Γκαρσία και η μητέρα του Εύα αντιμετωπίζουν ισόβια ποινή για sex trafficking και εγκλήματα φρίκης
LIFO NEWSROOM
«Στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα»: Τραμπ — Νετανιάχου σε τετ α τετ που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της Γάζας

Διεθνή / «Στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα»: Τραμπ - Νετανιάχου σε τετ α τετ που ίσως αλλάξει τη μοίρα της Γάζας

Στην προκλητική ομιλία του στον ΟΗΕ την Παρασκευή, ο Νετανιάχου δεν αναφέρθηκε στο σχέδιο των 21 σημείων και επέμεινε ότι το Ισραήλ θα «ολοκληρώσει το έργο» έναντι της Χαμάς
LIFO NEWSROOM