ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

«Πεινάτε; Φάτε έναν τραπεζίτη»

«Πεινάτε; Φάτε έναν τραπεζίτη» Facebook Twitter
0

Η αστυνομία απομάκρυνε σήμερα από τον περιβάλλοντα χώρο ενός ουρανοξύστη της Φρανκφούρτης όπου βρίσκονται τα γραφεία της Goldman Sachs, δεκάδες ακτιβιστές που διαδήλωναν κατά του καπιταλισμού.

Η συγκέντρωση εντάσσεται στις τετραήμερες κινητοποιήσεις υπό το γενικό τίτλο «Blockupy», που θα διαρκέσουν έως αύριο και είναι ενάντια στον καπιταλισμό και στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

«Πεινάτε; Φάτε έναν τραπεζίτη», έγραφε ένα από τα πανό που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές έξω απο τον ουρανοξύστη Messeturm, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Goldman Sachs και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο έξω από τον ουρανοξύστη και ανέπτυξε εκατοντάδες άνδρες. Πάντως, δεν σημειώθηκαν επεισόδια βίας. Οπως ανακοινώθηκε, τέθηκαν υπό κράτηση 40 διαδηλωτές σε άλλα σημεία της πόλης.

Οι σημερινές διαδηλώσεις σημειώθηκαν εν μέσω μιας νομικής διένεξης ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές αρχές για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν οι κινητοποιήσεις. Δικαστήριο έδωσε άδεια για να γίνει μια συγκέντρωση την Τετάρτη και διαδηλώσεις αύριο Σάββατο, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες.

Χθες η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 150 διαδηλωτές διότι παραβίασαν την απαγόρευση. Την Τετάρτη οι αστυνομικοί είχαν απομακρύνει, χωρίς να αναφερθούν επεισόδια βίας, διαδηλωτές έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη.

Η αστυνομία έχει φέρει ενισχύσεις από άλλες γερμανικές πόλεις για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα. Σε ετοιμότητα για να αναπτυχθούν βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Στόχος των σημερινών διαβουλεύσεων, οποίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του καγκελαρίου Μερτς, είναι να βρεθεί κοινό έδαφος με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πριν συναντηθεί με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Αστυνομικοί του Σάρεϊ υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Διεθνή / Βρετανία: Αστυνομικοί υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Πιλοτική επιχείρηση της αστυνομίας του Σάρεϊ στη Βρετανία με γυναίκες αστυνομικούς ως δρομείς οδήγησε σε 18 συλλήψεις για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και κλοπές
LIFO NEWSROOM
Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Διεθνή / Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Φονικές πυρκαγιές σαρώνουν Ισπανία, Τουρκία και Αλβανία, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες εκκενώσεις και ανυπολόγιστες καταστροφές - Υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία εντείνουν τον κίνδυνο
LIFO NEWSROOM
Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM