Κανέλλη για εκτέλεση με άζωτο: Γύρισα από την κόλαση και το ρολόι δείχνει έναν αιώνα πίσω

Κανέλλη για εκτέλεση με άζωτο: Γύρισα από την κόλαση και το ρολόι δείχνει έναν αιώνα πίσω Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Την πρώτη εκτέλεση με τη μέθοδο της εισπνοής αζώτου στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, σχολίασε σε χθεσινή της ανάρτηση η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αρχές της Αλαμπάμα προχώρησαν, για πρώτη φορά παγκοσμίως, στην εκτέλεση θανατοποινίτη με εισπνοή αζώτου, μέθοδο που επικρίνει ο ΟΗΕ, καθώς εκτιμά πως πιθανόν αποτελεί «βασανιστήριο».

«Απόψε (σ.σ χθες) η Αλαμπάμα αναγκάζει την ανθρωπότητα να κάνει ένα βήμα προς τα πίσω. Φεύγω με αγάπη, ειρήνη και φως», είπε ο Σμιθ πριν του χορηγήσουν το άζωτο. Η εκτέλεση διήρκεσε περίπου 22 λεπτά συνολικά, για αρκετά λεπτά από τα οποία ο Σμιθ φαινόταν να έχει τις αισθήσεις του, σύμφωνα με το Associated Press.

Ειδικότερα, στο κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο «Κατιούσα», η Λιάνα Κανέλλη επισήμανε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα, καθώς εμφάνισε βαριά πνευμονία και κατέληξε διασωληνωμένη. «Δεν περίμενα να συνέλθω σ’ έναν καινούριο κόσμο», σημείωσε , αναφερόμενη στην είδηση για την εκτέλεση του θανατοποινίτη Κένεθ Γιουτζίν Σμιθ με άζωτο.

«Δεν το χωράει ο νους μου ότι στον εικοστό πρώτο αιώνα γίνονται βασανιστικά πειράματα εκτέλεσης με αέριο, στα χνάρια του Μέγκελε, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα δακρυγόνα, τα χημικά κι όλα τα ωραία πολιτισμένα βασανιστήρια, με τα οποία αντιμετωπίζεται όποιος αντιστέκεται σ’ αυτούς που θέλουν τελικά να ελέγχουν την ανάσα του κόσμου όλου», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Κανέλλη.

Η ανάρτηση της Λιάνας Κανέλλη για την εκτέλεση με το άζωτο

«Γύρισα απ’ την κόλαση. Μια βαριά πνευμονία με δυο ιούς, την ατυχία μου μέσα, και κατέληξα διασωληνωμένη και στα όρια. Δεν με φτάνουν χιλιάδες καθαρές ανάσες για να αντιγυρίσω τη στήριξη, την αγάπη των συντρόφων και των φίλων, γιατί σαν το ΚΚΕ, που αν δεν είσαι μαχητής σε φτιάχνει, κι αν είσαι από χαρακτήρα όπως εγώ σου πολλαπλασιάζει τη δύναμη, άλλο τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει. Είναι εφιαλτική εμπειρία σύντροφοι, κι αυτό που χρειάζεται κανείς μετά είναι στήριξη για να ξαναβρεί τα πατήματά του ο ταλαιπωρημένος άνθρωπος», έγραψε αρχικά η Λιάνα Κανέλλη. 

«Δεν περίμενα να συνέλθω σ’ έναν καινούριο κόσμο. Να έχω δυνάμεις να αντιπαλέψω τον τωρινό τον σάπιο θέλησα. Ομως δεν φαντάστηκα, ωρέ συντρόφια, ότι ξύπνησα και το ρολόι δείχνει έναν αιώνα πίσω. Ακούστε με προσεκτικά. Πάλεψα πολύ για μιαν ανάσα, κι εγώ κι οι γιατροί μου (η Αθηνά η Στούπη, η Νάσια η Φυτά και τόσοι άλλοι), κι ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Και ξαφνικά διαβάζω ότι στην Αλαμπάμα, το 2024, εκτελέστηκε θανατοποινίτης, ετών 58, με τη νέα «πειραματική» μέθοδο της… στέρησης της αναπνοής. Εγώ φορούσα μάσκα οξυγόνου κι αυτοί που εξάγουν δημοκρατία και την πουλάνε σε τιμή φαιντανύλης κι αριθμό παράπλευρων πτωμάτων χρυσοτόκων πολέμων, φόρεσαν σε άνθρωπο μάσκα αζώτου για να του ρουφήξουν το οξυγόνο. Τρελάθηκα όταν το διάβασα. Προτίμησαν αυτή τη μέθοδο εκτέλεσης, γιατί δοκίμασαν πριν από δυο χρόνια ενέσιμο θάνατο, αλλά δεν έβρισκαν λέει την κατάλληλη φλέβα. Κοιτάζω τα δικά μου μαυρισμένα χέρια, φυσικά τραύματα ιατρικού πολέμου και αγώνα για τη ζωή, και μου τη βιδώνει που ξύπνησα και το ρολόι έχει πάει εκατό χρόνια τουλάχιστον πίσω, τόσο σαδιστικά ώστε η στέρηση αναπνοής να θεωρείται επιεικής εκτέλεση», υπογράμμισε η βουλεύτρια του ΚΚΕ.

«Δεν το χωράει ο νους μου ότι στον εικοστό πρώτο αιώνα γίνονται βασανιστικά πειράματα εκτέλεσης με αέριο, στα χνάρια του Μέγκελε, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα δακρυγόνα, τα χημικά κι όλα τα ωραία πολιτισμένα βασανιστήρια, με τα οποία αντιμετωπίζεται όποιος αντιστέκεται σ’ αυτούς που θέλουν τελικά να ελέγχουν την ανάσα του κόσμου όλου.

»Εδώ πρέπει να θυμηθούμε πως η Αλαμπάμα είναι στις ΗΠΑ, και είναι οι ΗΠΑ που αποφασίζουν ποιες χώρες διατηρούν τη θανατική ποινή, και άρα είναι δικτατορικές και δεν εκδίδουν σε αυτές κρατούμενους. Ομως στο Ανώτατο Δικαστήριό τους με εννιά ισόβια μέλη οι Δημοκρατικοί εναντίον της θανατικής ποινής και τέτοιου είδους πειραμάτων είναι μόλις τρεις. Αν δεν ανοίξουμε τώρα τη συζήτηση για το πραγματικό μέλλον της ανθρωπότητας, τότε σύντομα θα ιδιωτικοποιηθεί η αναπνοή απ’ τους διαφεντευτές της κάθε Αλαμπάμα. Και το χειρότερο όλων είναι πως θα κατηγορούν την Τεχνητή Νοημοσύνη αυτοί που την εφοδιάζουν με όλες τις πληροφορίες του καπιταλισμού για προσοδοφόρα βασανιστήρια όπου Γης», κατέληξε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ