Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ πρέπει να προστατεύσει τους αθώους στα νοσοκομεία της Γάζας

ΗΠΑ: Το Ισραήλ πρέπει να προστατεύσει τους αθώους πολίτες στα νοσοκομεία της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ισραήλ έχει υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου να προστατεύει τους αθώους πολίτες στα νοσοκομεία της Γάζας όσο το δυνατόν περισσότερο. 

«Ξέρουμε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί σκοπίμως μέρη όπως νοσοκομεία για να αποθηκεύει όπλα, να στεγάζει τους μαχητές της, ακόμη και σε κάποιο βαθμό για τη διοίκηση και τον έλεγχο. Επομένως, αυτό θέτει μια ιδιαίτερη ανάγκη στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αλλά και ένα ιδιαίτερο βάρος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Ο Κίρμπι δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα αλλά πρόσθεσε: «Περιμένουμε από αυτούς να ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και να προστατεύσουν τους αθώους πολίτες στα νοσοκομεία, το ιατρικό προσωπικό όπως και τους ασθενείς, όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ισραήλ: «Επείγουσα έρευνα» για τον θάνατο ενός 17χρονου Αμερικανο-παλαιστίνιου

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ να διεξάγει «επείγουσα έρευνα» για τις συνθήκες του θανάτου ενός 17χρονου Αμερικανού πολίτη παλαιστινιακής καταγωγής, που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ισραηλινή κυβέρνηση προκειμένου να λάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και ζητήσαμε τη διενέργεια επείγουσας έρευνας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του και να αποδοθούν οι ευθύνες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βεντάντ Πατέλ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι συντετριμμένο από τον θάνατο του 17χρονου Αμερικανο-παλαιστίνιου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM