Ηράκλειο: Πήγαν να κλέψουν κατσίκες και σκότωσαν σκύλο

Ηράκλειο: Σκότωσαν σκύλο στην προσπάθειά τους να κλέψουν ζώα από ποιμνιοστάσιο Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 28 ετών, σκότωσαν έναν σκύλο σε ποιμνιοστάσιο του Ηρακλείου στην προσπάθειά τους να κλέψουν ζώα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ στον 28χρονο επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο σε περιοχή του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και άρπαξαν δύο κατσίκες, πέντε μεταλλικές ταΐστρες και στη συνέχεια κακοποίησαν τον σκύλο του ποιμνιοστασίου, προκαλώντας τον θάνατό του. Η καταγγελία έγινε από τους ιδιοκτήτες του ποιμνιοστασίου. 

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι δύο δράστες και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανιχνευτής μετάλλων, δύο αρχαία νομίσματα και φυσίγγια.

Σε βάρος του 28χρονου δράστη επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση και θανάτωση ζώου, που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, ζωοκλοπή και κλοπή, ενώ σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Νέες αποκαλυπτικές συνομιλίες - Οι κατηγορίες και οι κωδικές ονομασίες - «Μόνο δολοφονίες δεν μας έχει διατάξει ακόμα να κάνουμε»
LIFO NEWSROOM
Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Ελλάδα / Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Πάνω από το 20% των αφιχθέντων είναι παιδιά, ενώ περίπου το ένα τρίτο αυτών ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Παράλληλα, οι χώροι υποδοχής στο νησί χαρακτηρίζονται πρόχειροι και ακατάλληλοι
LIFO NEWSROOM