Μητσοτάκης σε Μπλίνκεν: Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουμε τις διμερείς μας σχέσεις ως σύμμαχοι

Μητσοτάκης σε Μπλίνκεν: Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουμε τις διμερείς μας σχέσεις ως σύμμαχοι Facebook Twitter
Φωτ.: αρχείου: Eurokinissi
0

Με αναφορές στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ αλλά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άντονι Μπλίνκεν στα Χανιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στο σπίτι του στα Χανιά τον Αμερικανό ΥΠΕΞ για μία συνάντηση η οποία διήρκησε περίπου 1,5 ώρα και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ ότι υπάρχει ένας συμβολισμός για το βάθος των σχέσεων των δύο χωρών, που βρίσκονται στο καλύτερο σημείο που έχουν υπάρξει ποτέ.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «βεβαίως, ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές που βρίθουν προκλήσεων και είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου και να ενισχύουμε τις διμερείς σχέσεις ως σύμμαχοι, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και η ασφάλεια θα επιστρέψουν σ’ αυτήν την περιοχή».

Από την πλευρά του, ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποδοχή. «Είναι μεγάλη τιμή τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική να με υποδέχεστε στο σπίτι σας. Έχω πάρα πολλούς Έλληνες φίλους στις ΗΠΑ και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να φιλοξενείς και να υποδέχεσαι κάποιον στο σπίτι σου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα».

Αμέσως μετά, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε «θα ήθελα να συμφωνήσω μ’ αυτό που είπατε αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις. Κάνω αυτή τη δουλειά τα τελευταία 30 χρόνια και έχω πει στον πρέσβη, στον κ. Τσούνη, ότι δεν θυμάμαι καμία άλλη εποχή όπου η φιλία, οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας υπήρξαν πιο ισχυρές. Αυτό οφείλεται στην εγγύτητα των δύο λαών αλλά και στην ηγεσία που έχετε δείξει εσείς κυρίως, και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό».

Κλείνοντας, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε «αντιμετωπίζουμε κάποιες από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ, αλλά το γεγονός ότι είμαστε ενωμένοι είτε πρόκειται για την Ουκρανία είτε για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή είτε για τον πόλεμο στη Γάζα, μας προσφέρει πάρα πολύ μεγάλη δύναμη και προοπτική για το μέλλον», ενώ τόνισε ότι «η συνεργασία σας και η συμμαχία σας σημαίνουν πολλά για τις ΗΠΑ».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM