Άντονι Χόπκινς: «Σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια σταμάτησα το αλκοόλ»

Άντονι Χόπκινς: «Σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια σταμάτησα το αλκοόλ» Facebook Twitter
Φωτ. : Instagram
0

Ο  Άντονι Χόπκινς  ευχήθηκε στους εκατομμύρια followers του για το νέο έτος, σε ανάρτησή του στο Instagram, σημειώνοντας ότι συμπληρώνει 48 χρόνια νηφάλιος.

Ο Άντονι Χόπκινς μαζί με τις ευχές του έστειλε και ένα μήνυμα σε όσους «γλετζέδες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιλέξουν να πιούν για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Αποκάλυψε δε, πως σήμερα μετρά 48 χρόνια από τότε που απεξαρτήθηκε από το αλκοόλ, τονίζοντας ότι «δεν ζηλεύει όσους διασκεδάζουν εκεί έξω».

Η ανάρτηση του Άντονιν Χόπκινς για τον αλκοολισμό

«Γεια σας. Ευτυχισμένο το νέο έτος σε όλους σας. Όλοι εσείς γλεντζέδες και οι πότες διασκεδάζετε. Ευτυχισμένο το νέο έτος, να περάσετε υπέροχα. Αν έχετε hangover, θυμηθείτε με. Σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια, σταμάτησα το αλκοόλ. Πήρα βοήθεια γι’ αυτό και η ζωή μου άλλαξε, δεν ζηλεύω που διασκεδάζετε εκεί έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά στο βίντεο του, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε όσους παλεύουν με τον εθισμό να ζητήσουν βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός, έχει μιλήσει ξανά στο παρελθόν για τη μάχη του με τον αλκοολισμό αλλά και πότε πήρε την απόφαση να δώσει ένα τέλος και να απεξαρτηθεί. Μιλώντας στους New York Times το 2020 ανέφερε πως το 1975 αποφάσισε να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ. «Σκέφτηκα "λοιπόν, πρέπει να το σταματήσω αυτό γιατί είτε θα σκοτώσω κάποιον είτε τον εαυτό μου". Η ζωή μου, από εκείνη τη στιγμή, πήρε νέο νόημα», είχε δηλώσει.

Το 2021, εξομολογήθηκε μιλώντας στο Sunday Times Magazine ότι μετά από ένα περιστατικό όπου ήπιε πολύ, οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί τον έσωσαν. «Δεν έχω πιει από τότε και ούτε έχω αισθανθεί την ανάγκη να το κάνω. Όταν ζήτησα βοήθεια και συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν μόνος, ότι υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι σαν εμένα, όλοι οι φόβοι μου άρχισαν να διαλύονται».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM