Τέλος τα Ολλανδικά coffee shops για τους τουρίστες

Τέλος τα Ολλανδικά coffee shops για τους τουρίστες Facebook Twitter
0

Δικαστής στην Ολλανδία έλαβε την πρώτη απόφαση υπέρ νόμου, που θα απαγορεύει από την Πρωτομαγιά την είσοδο ξένων τουριστών στα περίφημα coffee shops, τα καφέ όπου επιτρέπεται η χρήσης ινδικής κάνναβης.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει εδώ και δεκαετίες ανοχή για την προσωπική χρήση μαλακών ναρκωτικών στη χώρα, αυξάνονται οι ανησυχίες ότι πολλοί τουρίστες την επισκέπτονται επί τούτου και ότι ξένοι και ντόπιοι έμποροι εκμεταλλεύονται το καθεστώς, για να διακινούν παράνομα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το in.gr, η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ σε τρεις νότιες επαρχίες της Ολλανδίας τον Μάιο και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του 2012.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Ομάδα ιδιοκτητών καφέ προσέφυγαν σε δικαστήριο στη Χάγη, ισχυριζόμενοι ότι η απαγόρευση κάνει διακρίσεις κατά των τουριστών από το εξωτερικό.

Βάσει του νέου νόμου, θα επιτρέπεται μόνο σε Ολλανδούς υπηκόους η είσοδος στα καφέ, πιθανώς με μια κάρτα εισόδου, η έκδοση της οποίας συζητείται.

Περί τα 700 coffee shops λειτουργούν στην Ολλανδία. Η πώληση μαλακών ναρκωτικών σε αυτά έχει αποποινικοποιηθεί, αν και δεν είναι νόμιμη. Η αστυνομία ανέχεται συνήθως την κατοχή κάτω των 5 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με προτάσεις, τα καφέ θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «κλειστές λέσχες» με έως και 2.000 μέλη, τα οποία οφείλουν να είναι κάτοικοι Ολλανδίας και ηλικίας άνω των 18 ετών. Οι ιδιοκτήτες των καφέ αντιτίθενται στο μέτρο, φοβούμενοι ότι τα θα μειωθούν σημαντικά τα κέρδη τους από τον ναρκοτουρισμό.

«Είναι ένα μέτρο που κάνει διακρίσεις. Πρόκειται για 19 καφέ που επελέγησαν για να αντιπροσωπεύσουν το σύνολο τέτοιων καταστημάτων στη χώρα, όμως πολλά είναι εκείνα που υποστηρίζουν την κίνησή μας», είπε ο Αντρέ Μπέκερς, συνήγορος ενός εκ των 19 εναγόντων και δύο οργανώσεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM