KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Το Νέο Δελχί είναι έτοιμο να σπάσει παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Νεο Δελχί: Η πυκνή ομίχλη σκεπάζει την πόλη- Ετοιμο να σπάσει παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Πολύ κοντά στο να σπάσει ένα αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ βρίσκεται το Νέο Δελχί που εδώ και μήνες παλεύει με την ατμοσφαιρική ρύπανση. 

Η πυκνή ομίχλη έχει καλύψει ξανά το Νέο Δελχί με την ορατότητα να φτάνει μόλις τα 50 μέτρα σε ορισμένες περιοχές. Μάλιστα, με τη θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας, δεν αναμένεται να υποχωρήσει πριν από την Τετάρτη.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω νέφος περιέχει αιωρούμενα σωματίδια και άλλους ρύπους που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία των 20 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης.

Ο δείκτης ποιότητας ατμοσφαιρικού αέρα στο Νέο Δελχί διαμορφώθηκε στο 376, που χαρακτηρίζεται «πολύ κακός», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κεντρικού Συμβουλίου Ελέγχου της Ρύπανσης. Καλό επίπεδο θεωρείται μια τιμή από 0 έως 50.

Νέο Δελχί: Ακυρώνονται πτήσεις και δρομολογία 

Λόγω της πυκνής ομίχλης σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε τουλάχιστον 30 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν ή να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της ινδικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI. 

Επηρεάστηκαν επίσης περίπου 14 τρένα που πραγματοποιούσαν δρομολόγια στη Βόρεια Ινδία, όπως μετέδωσε το ANI.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, AFP

 


 

Περιβάλλον
0

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

Περιβάλλον / Γιατί πλημμυρίζει η Αττική κάθε φορά που βρέχει πολύ - Οι τρεις λόγοι

Όπως εξήγησε ο Ευθύμης Λέκκας, τα μεγάλα ύψη βροχής πέφτουν πλέον σε περιορισμένες και κυρίως αστικές περιοχές, αντί για φυσικές λεκάνες απορροής ή ταμιευτήρες, όπου το νερό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί
THE LIFO TEAM