Νέα ομοφοβική επίθεση του μητροπολίτη Σεραφείμ: «Δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία, είναι ηθοποιία»

Νέα ομοφοβική επίθεση του μητροπολίτη Σεραφείμ: «Δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία, είναι ηθοποιία» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Σε μία ακόμη επίδειξη της ομοφοβικής ρητορικής του προχώρησε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σε δηλώσεις που έκανε για την ομοφυλοφιλία, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. 

Μπορεί αρχικά να υποστήριξε πως στην Εκκλησία «πρυτανεύει η αγάπη» και πως «αποδεχόμαστε και σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους», αλλά ο ομοφοβικός λόγος του στη συνέχεια τον διέψευσε. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «μεγάλη αμαρτία και παρέκκλιση» την ομοφυλοφιλία. Εξέφρασε την άποψη πως «δεν υπάρχει πραγματικά» η ομοφυλοφιλία, αλλά πρόκειται για «ηθοποιία». Μάλιστα, δεν δίστασε να βάλει στο ίδιο πλαίσιο την ομοφυλοφιλία, την κτηνοβασία και την παιδοφιλία. 

«Το πρόβλημα της ομοφυλοφιλίας τοποθετείται σε στρεβλή βάση. Το ερώτημα που τίθεται είναι “αυτή η συμπεριφορά είναι ανθρώπινο δικαίωμα;”. Γιατί αν είναι, ασφαλώς χρειάζεται προστασία σε νόμο από το κράτος, κατοχύρωση νομοθετική. Δεν μπορεί να είναι ανθρώπινο δικαίωμα κάτι που δεν συνάπτεται άρρηκτα με την ανθρώπινη φύση», είπε αρχικά ο μητροπολίτης Πειραιώς. 

«Η ομοφυλοφιλία είναι μια παρέκκλιση από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, που είναι κάτι ιερό, γιατί σεξουαλικότητα είναι η ένωση ανδρός και γυναικός, η αλληλοσυμπλήρωση και η συνδημιουργία με τον Θεό», υποστήριξε. 

«Δυστυχώς, μέσα στη φθορά και τον θάνατο που ζούμε υπάρχουν παρεκκλίσεις. Μια τέτοια παρέκκλιση είναι η ομοφυλοφιλία. Δεν υπάρχει πραγματική ομοφυλοφιλία, υπάρχει μια ηθοποιία. Μετέρχονται τα πρόσωπα αυτά το έτερο φύλο. Είναι μια παρέκκλιση που προσπαθούμε να την κάνουμε κανονικότητα», υποστήριξε. 

«Παράχρηση του ανθρώπινου σώματος η ομοφυλοφιλία, εμπεριέχει τρομακτικές ασθένειες»

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Πειραιώς έκανε αναφορά σε μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ευρώπη κατά της κτηνοβασίας και της παιδοφιλίας. «Η παιδοφιλία και αυτή είναι μια παρέκκλιση στη σεξουαλικότητα», ισχυρίστηκε. 

«Για εμάς η ομοφυλοφιλία είναι μια μεγάλη αμαρτία, ένα μεγάλο κακό. Η ομοφυλοφιλία είναι παράχρηση του ανθρωπίνου σώματος που ενέχει και εμπεριέχει τρομακτικές ασθένειες, καρκίνο και θάνατο. Γιατί δεν μπορείς το μικροβίωμα του απευθυσμένου να το βάλεις στον οργανισμό σου, γιατί αν το βάλεις, θα πεθάνεις. Είναι δυνατόν να κάνεις παράχρηση των σωματικών οργάνων χωρίς επιπτώσεις; Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς τα μέλη του σώματος όπως θέλεις, γιατί υπάρχουν συνέπειες», συνέχισε την ομοφοβική ρητορική του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. 

Στις δηλώσεις του, ισχυρίστηκε πως η στόχευση είναι με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να «θεωρηθεί η παρέκκλιση ως κανονικότητα» προκειμένου να «σαπίσει ο δυτικός κόσμος» και «να είναι εύχρηστοι οι άνθρωποι σε κάθε καταδολίευση». 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Ελλάδα / Κλείνουν 204 καταστήματα ΕΛΤΑ – Αντιδράσεις και ανησυχία για το μέλλον των ταχυδρομείων στην περιφέρεια

Οι δήμοι που πλήττονται, όπως το Λουτράκι, οι Άγιοι Θεόδωροι και περιοχές της Πελοποννήσου, έχουν αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία
LIFO NEWSROOM
ΚΟΡΩΠΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 40ΧΡΟΝΗΣ

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Δεν θυμάμαι εάν συνέβη, έχουμε σχέση αγάπης» λέει το θύμα

Χαρακτήρισε «λάθος» τη σύλληψη του συντρόφου της και υποστηρίζει πως μπορεί να την χτύπησαν οι γείτονες - «Μπορεί να γύρισε σπίτι και να με βρήκε αλλά δεν νομίζω ότι ήταν εκείνος που μου επιτέθηκε»
LIFO NEWSROOM