Πέθανε ο Χρήστος Λέντζος, ο δημιουργός του διασημότερου φραπέ στην Αθήνα

Πέθανε ο Χρήστος Λέντζος, ο δημιουργός του πιο θρυλικού καφέ στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Χρήστος Λέντζος, δημιουργός του θρυλικού φραπέ.

Το καφέ του Χρήστου Λέντζου έγινε σημείο αναφοράς στην πλατεία Παγκρατίου στον αριθμό 3. Ο μύθος γύρω από τον καλύτερο φραπέ της Αθήνας κρατά μέχρι και σήμερα. Άλλοι έλεγαν ότι έβαζε μέσα αβγό, άλλοι κρέμα γάλακτος, κανείς όμως δεν έμαθε ποτέ ποιο ήταν αυτό το μυστικό συστατικό, που έκανε τον φραπέ του μοναδικό.

Το βιογραφικό του Χρήστου Λέντζου

Ο Χρήστος Λέντζος έγινε brand name του φραπέ. Το κατάστημά του ξεκίνησε ως ζαχαροπλαστείο το 1964 και ο ίδιος πειραματίστηκε με διαφορετικές δόσεις καφέ έως να πετύχει την ιδανική συνταγή.

Η γεύση του βρισκόταν στην άφθονη ποσότητα καφέ και ζάχαρης, που έβαζε και στο ανακάτεμα. Χρησιμοποιούσε μόνο γυάλινο μπλέντερ. «Η ποιότητα εξαρτάται από την ποσότητα» έλεγε ο ίδιος ο Χρήστος Λέντζος. Κάθε καφές έβγαινε γλυκός από το μπλέντερ και για όσους προτιμούσαν μια πιο ήπια γεύση, ο Λέντζος πρόσθετε μια επιπλέον κουταλιά καφέ από πάνω, γνωστή ως «καπάκι», για να μειώσει τη γλυκύτητα.

Ωστόσο η κρίση βρήκε και τον Χρήστο Λέντζο και τον Φεβρουάριο του 2013, το εμβληματικό καφέ έκλεισε, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής. Οι λόγοι πολλοί αλλά κυρίως η άνοδος του εσπρέσο στη ζήτηση των καταναλωτών και τα νέα καφέ, που άνοιξαν.

Η φήμη του Χρήστου Λέντζου, δε,  ήταν τέτοια που γράφτηκε ακόμα και τραγούδι. Δημιουργοί του ο Μανώλης Ρασούλης και ο Χρήστος Νικολόπουλος που έφτιαξαν το 1982 το τραγούδι «Καθόμουνα στου Λέντζου», το οποίο ερμήνευσε ο Δημήτρης Κοντογιάννης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM
Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ελλάδα / Δίκη Γρίβα: «Περίμενα ότι θα αυτοκτονούσε, όχι ότι θα σκότωνε» - Ενταση στην αίθουσα με τους γονείς του θύματος

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, με τους γονείς της να ξεσπούν εναντίον του κατηγορούμενου
LIFO NEWSROOM