Bad Romance

Bad Romance Facebook Twitter
Θα προτιμούσα να ξέρω ότι κάνεις σεξ με άλλο κόσμο αν είναι να μην ασχολείσαι μαζί μου. Eικονογράφηση: bianka/LIFO
0


ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ γίνουμε «φίλοι» στο Facebook. Δεν θέλω να με κάνεις follow στο Instagram. Δεν θέλω να κάνουμε match στο Tinder. Ούτε θέλω να μου στείλεις το location σου στο Grindr. Θέλω να τρακάρουμε τυχαία, από το πουθενά, στους δρόμους της πόλης, στα υπόγεια, κάτω από τις γέφυρες, μέσα στα βαγόνια, πάνω στα βράχια, στις άδειες λεωφόρους.

Βαριέμαι να συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο του OkCupid, έτσι κι αλλιώς μέχρι αύριο μπορεί να έχω αλλάξει και γούστα και δουλειά και γειτονιά. Εμείς που μένουμε στο κέντρο της Αθήνας δεν έχουμε τίποτα πιο σταθερό από την επισφάλεια.

Φοβάμαι πως αν δω το προφίλ σου στα σόσιαλ μίντια θα περάσω κρίση κοινωνικοηθικής αηδίας. Δεν θα ήθελα να ξέρω σε ποιο γυμναστήριο κάνεις προπόνηση, γιατί θα πρέπει να σβήσω τον δρόμο από τον χάρτη μου. Δεν θέλω να μου στέλνεις στο Messenger «klmr kvl m». Δεν θα ήθελα να ξέρω τους κοινούς μας «φίλους» γιατί θα πρέπει να τους κάνω unfriend και block. Όλα αυτά θα αποσπάσουν την προσοχή μου από αυτό που θέλω. Θέλω να σε φάω ολόκληρο.

Δεν θέλω να μου στέλνεις στο Messenger «klmr kvl m». Δεν θα ήθελα να ξέρω τους κοινούς μας «φίλους» γιατί θα πρέπει να τους κάνω unfriend και block. Όλα αυτά θα αποσπάσουν την προσοχή μου από αυτό που θέλω.

Τα τατουάζ σου με τρομάζουν όταν τα βλέπω να κινούνται πάνω στο δέρμα σου, όταν τα ρουθούνια σου ατμίζουν και το πρόσωπό σου παραμορφώνεται. Θέλω να εκτυπώνεις τις dick pics σου και να μου τις αφιερώνεις. Θέλω να έρχεσαι νύχτα και να φεύγεις νύχτα. Αν μπορούσα θα γύριζα τον χρόνο πίσω, θα απέφευγα την περιπέτεια με τον αδερφό σου, αλλά δυστυχώς είναι αδύνατον. Όλα τα βράδια που εσύ δεν ήρθες, εκείνος ήρθε. Γιατί το ήθελε. Μη με ρωτήσεις ποιον από τους δύο σας προτιμώ, μάλλον κανέναν, αφού δεν μπορώ να έχω και τους δυο σας.

Θα προτιμούσα να ξέρω ότι κάνεις σεξ με άλλο κόσμο αν είναι να μην ασχολείσαι μαζί μου. Θα προτιμούσα να αράζεις με καλές παρέες και να αποφεύγεις τις καφρίλες. Να παρτάρεις και να γλεντάς στο φουλ. Να μη γελάς με ηλίθια αστεία. Να αντιστέκεσαι σε κάτι που σε χαλάει, χωρίς τη μεσολάβηση ενός πληκτρολογίου. Να προβληματίζεσαι όταν σου χαρίζεται κάτι χωρίς να κοπιάσεις γι’ αυτό. Και να μην τα θες όλα δικά σου.

Όταν σε ρωτάνε αν γνωριζόμαστε, να λες «όχι», δεν θέλω να ξέρει κανείς. Δεν θέλω να μου μιλάς μπροστά στον κόσμο, περίμενε να φύγω και μετά πες μια καληνύχτα, πάρε το κράνος σου και φύγε από το πάρτι. Έλα στο σπίτι μου. Κάνε μου κάτι. Πείραξέ με. Έλα πιο κοντά. Φλέξαρέ τα όλα. Μίλα μου βρόμικα. Μίλα στη γάτα μου. Χάιδεψε τον αφαλό σου όσο σε χαζεύω καπνίζοντας.

Μη με βάλεις στο πρόγραμμα. Βαριέμαι να μιλάμε για δουλειές. Βγάλε τις κάλτσες σου. Όλη μέρα δουλεύουμε. Πιάσε τ’ αρχίδια σου, ξέρω τι κρύβεις εκεί μέσα. Βγάλε την τσοκομπάλα. Στρίψε ένα. Κάθε φορά που γδύνεσαι, το σπίτι μου ευωδιάζει χασίσι. Δεν είναι ότι δεν θέλω να κοιμηθούμε μαζί, αλλά δεν το βρίσκω και απαραίτητο. Άσε που σε περιμένει κι ο Σίμπα να τον βγάλεις βόλτα.

Θα περιμένω να ακούσω το ασανσέρ να κατεβαίνει, την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας να κλείνει, τη μηχανή σου να παίρνει μπρος, και όσο θα σε φαντάζομαι να κατεβαίνεις μέχρι την Πατησίων, θα βλέπω στα σεντόνια τα ίχνη που αφήνουν τα καμένα λάστιχα στην άσφαλτο.

Και την επόμενη φορά, αν το θυμηθώ, θα σε ρωτήσω ποιο είναι αυτό το τραγουδάκι που σφυρίζεις φεύγοντας.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα λειτουργήσει η απαγόρευση των social media σε νέους κάτω των 16;

Οπτική Γωνία / Θα λειτουργήσει η απαγόρευση των social media σε νέους κάτω των 16;

Οι απαγορεύσεις και τα ηλικιακά όρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλονται ως μέτρο προστασίας της ψυχικής υγείας των νέων. Μπορούν, όμως, να αντιμετωπίσουν ένα τόσο σύνθετο ζήτημα; Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αντιγόνη Γινοπούλου εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τι φάση με τα αθηναϊκά περίπτερα;

Ρεπορτάζ / Τι φάση με τα αθηναϊκά περίπτερα;

Από σύμβολα της γειτονιάς σε μικρά μίνι μάρκετ της νέας εποχής, τα περίπτερα αλλάζουν πρόσωπο και λιγοστεύουν. Πώς ξεκίνησαν, πόσο δημόσιο χώρο μπορούν νόμιμα να καταλαμβάνουν και τι προβλέπει πλέον το νέο πλαίσιο λειτουργίας τους;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο Έπσταϊν και το σύστημά του

Οπτική Γωνία / Ο Έπσταϊν και το σύστημά του

Είναι αστείος ο ισχυρισμός οποιουδήποτε εμφανίζεται στα αρχεία του Έπσταϊν ότι δεν γνώριζε ποιος ήταν. Ανθρώπινο είναι, βέβαια, να υπερασπίζεται τον εαυτό του, αλλά αυτό δεν κάνει λιγότερο αξιολύπητη την επιπέδου νηπιαγωγείου επικαλούμενη άγνοια.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΠΟΙΗΣΗ / Γιατί δεν τους πάμε στη Μακρόνησο ή στη Γυάρο;

Λοξή Ματιά / Γιατί δεν τους πάμε στη Μακρόνησο ή στη Γυάρο;

Η μετριοπάθεια απέναντι σε όσα λέγονται και συμβαίνουν, και χτίζουν τη φασιστική συμπεριφορά, δεν αρκεί, ούτε το να στεκόμαστε στην ηθική. Πρέπει να καταλάβουμε τι κινεί όσους την  υιοθετούν.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Η συνάντηση στην Αγκυρα και η Ευρωπαϊκή στρατηγική 

Οπτική Γωνία / Η συνάντηση στην Άγκυρα και η ευρωπαϊκή στρατηγική 

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που οι τουρκικές παραβιάσεις και οι NAVTEX επανέρχονται στο προσκήνιο, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει νέα στρατηγική προσέγγιση με την Άγκυρα για λόγους ασφάλειας και άμυνας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Δημήτρης Χούλης: «Η Ελλάδα σίγουρα θα καταδικαστεί στο ΕΔΔΑ για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορούμενου ως διακινητή»

Οπτική Γωνία / Δημήτρης Χούλης: «Δεν είμαι μέλος καμιάς ΜΚΟ»

Ο δικηγόρος του οικονομικού μετανάστη ο οποίος κατηγορείται ως διακινητής και οδηγός της λέμβου που συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στο ναυάγιο στη Χίο μιλάει για την υπόθεση με αφορμή τη στοχοποίησή του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί ο Καραγάτσης πουλάει ακόμη τόσο πολύ;

ΒΙΒΛΙΑ / Γιατί ο Καραγάτσης πουλάει ακόμη τόσο πολύ;

Η εκδοτική έκρηξη των βιβλίων του Μ. Καραγάτση, μετά και την επιτυχία της «Μεγάλης Χίμαιρας» στην ΕΡΤ, επαναφέρει ένα βασικό ερώτημα: γιατί συνεχίζει να μας γοητεύει; Ο κριτικός λογοτεχνίας Δημοσθένης Κούρτοβικ και ο συγγραφέας Φοίβος Οικονομίδης απαντούν.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κ. Λαζόπουλος βρίσκει ακόμη χαριτωμένα τα αστεία με τους χοντρούς

Οπτική Γωνία / Ο κ. Λαζόπουλος βρίσκει ακόμη χαριτωμένα τα αστεία με τους χοντρούς

Σε ένα ακόμη κρεσέντο ευκολίας, ο «εθνικός μας διασκεδαστής» βάφτισε τη σαχλαμάρα «σάτιρα» και εξέφρασε απροκάλυπτα τη χονδροφοβία του, ανασύροντας νοοτροπίες άλλων εποχών, τότε που όλα βαφτίζονταν αθώο πείραγμα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Αν το διαβάζετε αυτό, σημαίνει ότι έχω πεθάνει»: Η διαθήκη ενός δημοσιογράφου στους αναγνώστες του

Οπτική Γωνία / «Αν το διαβάζετε αυτό, σημαίνει ότι έχω πεθάνει»

Πρόσφατα έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κάρλος Χερνάντεζ ντε Μιγκέλ. Στο τελευταίο του κείμενο, που δημοσιεύτηκε μετά θάνατον, μας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία, η ζωή και η δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένες.
THE LIFO TEAM
Καταγράφοντας τα θύματα στο Ιράν

Νέος Άγνωστος Κόσμος / Καταγράφοντας τα θύματα στο Ιράν

Η πλειοδοσία των θυμάτων από τη βίαιη καταστολή στο Ιράν εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, ιδίως τη δημιουργία εξτρεμιστικής ατμόσφαιρας προκειμένου να διευκολυνθεί η στρατιωτική επέμβαση.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Άστεγοι της Αθήνας: Ποιοι είναι και ποιος νοιάζεται;

Ρεπορτάζ / Άστεγοι της Αθήνας: Ποιοι είναι και ποιος νοιάζεται;

Το προφίλ των αστέγων αλλάζει διαρκώς, καθώς το κόστος ζωής και στέγασης συνεχώς αυξάνεται. Αρκούν οι δομές και οι πολιτικές για την αστεγία που αναπτύχθηκαν στην Αθήνα; Πώς λειτουργεί στην πράξη η στήριξή τους; Μιλήσαμε με αστέγους και μας περιέγραψαν τον καθημερινό τους αγώνα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ναυάγιο Χίου: «Κακιά στιγμή» ή εγκληματική αστοχία;

Οπτική Γωνία / Ναυάγιο Χίου: Η απάθειά μας απέναντι στους 15 νεκρούς

«Κακιά στιγμή» ή εγκληματική αστοχία; Ένα ακόμα πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες, με το Λιμενικό να είναι ξανά υπόλογο και με τα αντανακλαστικά μεγάλου μέρους της κοινωνίας ξανά σε «ύπνωση».
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η κυβέρνηση φέρνει τώρα το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Βασιλική Σιούτη / Γιατί η κυβέρνηση φέρνει τώρα το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που ανακοίνωσε επίσημα ο πρωθυπουργός βάζει όλο το πολιτικό σύστημα σε δημόσια συζήτηση, από την οποία το Μέγαρο Μαξίμου προσδοκά πολιτικά και επικοινωνιακά οφέλη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ