Των αγοριών απέναντι

Των αγοριών απέναντι Facebook Twitter
Των αγοριών απέναντι πες ότι θα αργήσω, με έπιασε τσιγαρόβηχας και θέλω να κουρδίσω. Γκέγκε; Εικονογράφηση: bianka/ LIFO
0

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ καλά μου σήμερα, ματιασμένη, χάλια. Ημικρανία, ζαλάδα, βήχας. Με γλωσσοφάγανε οι γκιόσες. Αλλά δεν θα τους κάνω τη χάρη. Πάρε τηλέφωνο την κυρα-Πιπίτσα και πες της να με ξεματιάσει. Ετοιμάσου, χρυσό μου. Απόψε θα ζήσουμε μια βραδιά μεγάλων συγκινήσεων στο «Καράβι live».

Έλα να μου κολλήσεις τη φλεβαρίδα. Το βλέπεις το χέρι μου; Σαν κομπρεσέρ τρέμει. Σιγά! Θα μου βγάλεις το μάτι με το τσιμπιδάκι! Απόψε θα έρθουν τα αγόρια της Θύελλας, με όλο το διοικητικό συμβούλιο, πρώτο τραπέζι πίστα. Και με τους αναπληρωματικούς!

Τράβα λίγο την κουρτίνα. Για να δω, έχουμε θερμό κοινό; Κλείσ’ τη! Τον είδες τον μελαχρινό; Τον μελαχρινό στο μπαρ, με το πουκάμισο το χαβανέζικο. Τράβα πάλι την κουρτίνα, να σιγουρευτώ. Κλείσ’ τη! Αυτός είναι! Βάλε μου ένα ουίσκι κι έλα να μου κολλήσεις και την άλλη φλεβαρίδα. Αχ! Στην υγειά σου και με ένα καλό τεκνό.

Άδικα σκάμε όλες μας για την ομορφιά και την ηλικία, χρυσό μου, μετά τα 25 είναι θέμα χρημάτων. Όποια έχει μπερντέδες τη συντηρεί, όποια δεν έχει, κάνει έρανο. 

Λοιπόν αυτός εκεί στο μπαρ είναι ο Πιπέρης! Απ’ το Αμύνταιο Φλώρινας, συμπατριώτης του Λιάνη, αλλά συριζαίος, Κριός με Ταύρο και χασικλής. Μπορεί να τον ξέρεις, έχει σπιτωθεί με αρκετές δικές μας. Από 15 χρόνων στη βιοπάλη. Βάλε μου άλλο ένα ουίσκι, να ζεσταθεί λιγάκι ο λαιμός μου. Τον είχα τρακάρει που λες στη λαϊκή των Εξαρχείων, δούλευε στον πάγκο με τον πατέρα του. Πήγα να αγοράσω πιπεριές για το μπριάμ κι έφυγα με γκόμενο. Μαθητής Επαγγελματικού Λυκείου, στο 5ο!

Εγώ τότε ήμουν 40άρα, άρα του είχα πει 28, αν σήμερα είμαι 50άρα και λέω ότι είμαι 38, αυτός τότε ήταν εικοσάρης άρα σήμερα είναι τριαντάρης, άρα είμαστε συνομήλικοι. Γιατί γελάς, μωρή; Σημασία έχει πόσο φαινόμαστε, όχι πόσο είμαστε. Τον πέτυχα στα ντουζένια του, αλλά τι να τον κάνεις άμα είναι σαβουρογάμης. Έξι μήνες τον είχα σπιτωμένο, δύο φορές με κόλλησε βλεννόρροια. Στο Ανδρέας Συγγρός με χαιρετάνε από τον σεκιούριτι μέχρι τον κλινικάρχη. Μόλις πήρε το απολυτήριό του, τεχνικός υπολογιστών, του έκανα δώρο την προκαταβολή για ένα Honda, να βρει κανένα μεροκάματο ντελίβερι, και τον ξαπόστειλα χωρίς επιστροφή!

Χρόνια μετά, τυχαία, ανακάλυψα το προφίλ του στο Facebook, «σε σχέση» με μια πλούσια πιτσιρίκα, την κόρη του βασιλιά της μαγιονέζας. Αλλά εμείς οι τρανς τον μεγαλώσαμε.

Άδικα σκάμε όλες μας για την ομορφιά και την ηλικία, χρυσό μου, μετά τα 25 είναι θέμα χρημάτων. Όποια έχει μπερντέδες τη συντηρεί, όποια δεν έχει, κάνει έρανο. Την είδες την Ακρόπολη; Τσιμέντο και ασανσέρ!

Γι’ αυτό σου λέω, μη σκας. Και κυρίως μην καμπουριάζεις, σου προσθέτει πέντε χρόνια με το καλησπέρα! Ψηλά το κεφάλι, μωρή!

Έκλαψα χθες, θα κλάψω και σήμερα, αλλά με σκυμμένο κεφάλι δεν θα με δουν ποτέ! Γοργονιά μου και μαγκιά μου, καλλιτέχνης είμαι. Η τέχνη μου είναι τα λαϊκά τραγούδια και εμπνέομαι από τα λαϊκά τεκνά.

Κατά φωνή! Τους ακούς; Ήρθαν οι πρωταθλητές μου. Τα αγόρια μου. Γι’ αυτά τα αγόρια θα τραγουδήσω απόψε. Θα σταθώ απέναντί τους, στο κέντρο της σκηνής, θα τυλίξω τη σημαία της Θύελλας πάνω μου σαν σεντόνι και θα πιω σαμπάνια μέσα από το Κύπελλο. Βάλε μου άλλο ένα ουίσκι ή καλύτερα φέρε το μπουκάλι. Αυτός ο τσιγαρόβηχας μού έχει προκαλέσει αφυδάτωση στις φωνητικές χορδές.

Το σωστό playback θέλει καλές ανάσες. Τράβα την κουρτίνα να δεις μήπως ήρθε το παιδί με τη φανέλα με το νούμερο 9. Διακριτικά! Θα βάλω το φόρεμα με τη μαχαιριά. Γιατί το νερώνεις το ουίσκι, μωρή; Δροσερό είναι, έχει υγρασία εδώ μέσα, γι’ αυτό όλες οι περούκες είναι κατσιασμένες σαν σκούπες. Ήρθε το 9; Είσαι σίγουρη ότι βλέπεις το νούμερο 9; Εντάξει. Να σου πω, είμαι καλή; Άντε, πέρασε έξω τώρα, να κάνεις τις δημόσιες σχέσεις σου, και φώναξέ μου τον μετρ.

Πέρασε, χρυσέ μου, και κλείσε και την πόρτα. Ανακοίνωσε εκ μέρους μου, πρώτα στον μαέστρο και έπειτα στο πρώτο τραπέζι πίστα, ότι ενδέχεται η αποψινή μας παράσταση να έχει μια μικρή καθυστέρηση. Γιατί το λέω εγώ! Μετά θα πας στο αγόρι που φοράει τη φανέλα με το νούμερο 9. Πες του στο αυτί ότι τον θέλω να έρθει στο καμαρίνι μου, προσωπικά και επειγόντως! Κι αν σε ρωτήσει κανείς από τους άλλους, πες ότι θέλω να κάνω ένα δώρο στη Θύελλα, μια μεγάλη έκπληξη! Των αγοριών απέναντι πες ότι θα αργήσω, με έπιασε τσιγαρόβηχας και θέλω να κουρδίσω. Γκέγκε;

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάγκη μιας σκαλωσιάς: Μεταμορφώσεις και φεμινισμοί

Guest Editors / Η ανάγκη μιας σκαλωσιάς: Μεταμορφώσεις και φεμινισμοί

Η πατριαρχία είναι παντού: στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ψυχολογία, στην αισθητική, στον πολιτισμό, σε ολόκληρη την ανθρώπινη κατάσταση. Όταν σκεφτόμαστε το πολιτικό, δεν γίνεται να μη σκεφτόμαστε το φεμινιστικό.
ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Ζούμε στην εποχή της ισορροπίας του ισχυρού»

Οπτική Γωνία / «Ζούμε στην εποχή της ισορροπίας του ισχυρού»

Οι παγκόσμιες και περιφερειακές επιπτώσεις της σύγκρουσης στη Γάζα και τα αδιέξοδα του Παλαιστινιακού. Μιλά στη LiFO ο δρ. Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Νέων Απειλών και κύριος ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Τριαντάφυλλος Καρατράντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μια ομάδα μαθητών κατασκεύασε ρομπότ που καθαρίζει τις θάλασσες

Περιβάλλον / Πώς μια ομάδα μαθητών από τον Άλιμο έφτιαξε ρομπότ που καθαρίζει τον βυθό;

Το Greek Seabot είναι το υποβρύχιο ρομπότ που δημιούργησε μια μαθητική ομάδα από το ΕΠΑΛ Αλίμου για να βοηθήσει στον καθαρισμό των βυθών από πλαστικά και απορρίμματα. Μιλούν στη LIFO οι μαθητές για τα κίνητρά τους και το όραμά τους για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οι αλλαγές που φέρνουν στο μεταναστευτικό η πρόσφατη απόφαση της Λειψίας και η νέα πολιτική του Μερτς/ Μεταναστευτικό: Από τη Μέρκελ στον Μερτς και η αλλαγή που φέρνει η απόφαση της Λειψίας

Βασιλική Σιούτη / Μεταναστευτικό: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η αλλαγή πολιτικής της Γερμανίας;

Μετά την εκλογή του Φρίντριχ Μερτς, η Γερμανία αυστηροποιεί τη μεταναστευτική πολιτική της και αναζητά τρόπους για να εξαιρεθεί από την υποχρέωση εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε να μην κάνει δεκτά νέα αιτήματα ασύλου.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες; 

Οπτική Γωνία / Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες ενώ δεν έχουμε να φάμε;

Αν νομίζετε ότι η επίδειξη πλούτου προκαλεί σήμερα κοινωνική κατακραυγή, πλανάστε. Άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά, αντί να βιώσουν ταξική αφύπνιση, βλέποντας πώς ζει η δισεκατομμυριούχος σταρ του TikTok, θέλουν να μάθουν τα πάντα γι' αυτήν.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ανήλικοι στην πρώτη γραμμή: Το νέο πρόσωπο της ακροδεξιάς στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / 13χρονα παιδιά σε νεοναζιστικές συμμορίες: Πώς φτάσαμε εδώ;

Όλο και περισσότεροι έφηβοι και νέοι φαίνεται να γοητεύονται από ακροδεξιές ιδεολογίες. Τι σηματοδοτεί η έκρηξη αυτού του επικίνδυνου φαινομένου; Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
« Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Οπτική Γωνία / «Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας της Θρησκείας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διδάκτορας των πανεπιστημίων Βοστώνης και Λουβέν Χαράλαμπος Βέντης μιλά για την εκλογή του νέου Πάπα, την «επιστροφή» της θρησκείας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα η Καθολική και η Ορθόδοξη Εκκλησία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει…

Οπτική Γωνία / Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει

Την τελευταία δεκαετία, όλα σχεδόν έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα σε εκείνο το κομμάτι της που βρισκόταν παραδοσιακά και ιστορικά απέναντι στη συντηρητική παράταξη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πως θα το ξοδέψεις

Ρεπορτάζ / Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πώς θα το ξοδέψεις

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας και άλλες κοινωνικές παροχές σε προπληρωμένη κάρτα, με πλαφόν 50% στην ανάληψη μετρητών, προκαλεί την αγανάκτηση των δικαιούχων. Σχολιάζουν στη LIFO άνεργοι πολίτες, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και εκπρόσωποι κλάδων που πλήττονται.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Empty the Tanks»: Σώστε τα δελφίνια!

Ρεπορτάζ / «Empty the Tanks»: Πότε θα σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών;

Η παγκόσμια καμπάνια «Empty the Tanks» εναντιώνεται στην αιχμαλωσία και την εκμετάλλευση των δελφινιών. Πώς εκφράζεται η κινητοποίηση στην Ελλάδα και ποια η τύχη των δελφινιών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου; Μιλούν στη LIFO εκπρόσωποι οργανώσεων, αλλά και ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Οπτική Γωνία / Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Τα Τέμπη συνεχίζουν να πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αντιθέτως στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα της πώλησης των Eurofighter στην Τουρκία που απασχόλησε την επικαιρότητα, η κριτική για τη στάση της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε χαμηλούς τόνους.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Aθήνα / Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Τα πεζοδρόμια στην καρδιά της πόλης έχουν παραδοθεί στα τουριστικά καταστήματα, αποκλείοντας τους πιο ευάλωτους πολίτες, ενώ η Αθήνα χάνει τον βασικό λόγο ύπαρξής της: να είναι μια πόλη για ανθρώπους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Έχετε «επιστροφή φόρου»: Οι συχνότερες περιπτώσεις phishing

Οπτική Γωνία / «Έχετε επιστροφή φόρου, πατήστε εδώ»: Πώς να γλιτώσεις από το phishing

Παραπλανητικά μηνύματα, αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, χακάρισμα τραπεζικών λογαριασμών. Το phishing είναι πιο συχνό και πολύ πιο επικίνδυνο πιο επικίνδυνο απ' ό,τι νομίζουμε. Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, Χρήστος Ξενάκης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Οπτική Γωνία / Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Η υπόθεση των χαμένων βίντεο των Τεμπών αναδεικνύει, για ακόμη μία φορά, λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν σε κρίσιμες φάσεις της ανακριτικής διαδικασίας, αφήνοντας πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ