Βουλή: Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα δάνεια»

Βουλή: Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα δάνεια» Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Σήμερα θα διεξαχθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα δάνεια», μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση στη Βουλή που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής. 

Η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα «κόκκινα δάνεια», έχει τίτλο «Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία ευάλωτων-Ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας , επανεισαγωγή του Προγράμματος Ηρακλής και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Θα προηγηθούν ονομαστικές ψηφοφορίες επί 4 άρθρων και μίας τροπολογίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα άρθρα αφορούν, μεταξύ άλλων, τον ακατάσχετο λογαριασμό των servicers, την λειτουργία οργανισμών μη εποπτευόμενων από την Τράπεζα της Ελλάδος και η τροπολογία τη διάταξη που προβλέπει την εξαίρεση, από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των συναλλαγών του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.

Σημειώνεται ότι επί της αρχής του νομοσχεδίου, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, έθεσε στην αντιπολίτευση το ερώτημα αν στις ονομαστικές ψηφοφορίες θα καταψηφίσει τη σειρά θετικών ρυθμίσεων που έρχονται με την επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής».

«Είστε αντιπολίτευση σε ακραίας μορφής βέρτιγκο. Από την μια επισημαίνετε τα προβλήματα, από την άλλη καταψηφίζετε τις ρυθμίσεις που τα αντιμετωπίζουν. Από τη μια υπάρχει το νομοσχέδιο για τα δάνεια και την προστασία των ευάλωτων που προβλέπει οκτώ συγκεκριμένες βελτιώσεις υπέρ των δανειοληπτών. Από την άλλη υπάρχουν μια σειρά από γκάφες, τυφλό κομματικό πάθος, πολιτικός ερασιτεχνισμός. Μια αντιπολίτευση σε σύγχυση», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM