SATC: Σε απεργία πείνας έξω από τον Λευκό Οίκο η Σίνθια Νίξον

SATC: Σε απεργία πείνας έξω από τον Λευκό Οίκο η Σίνθια Νίξον Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Η Σίνθια Νίξον ξεκίνησε απεργία πείνας απαιτώντας μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media η πρωταγωνίστρια των «And Just Like That» και «Sex And the City», Σίνθια Νίξον, μίλησε για τα δεινά των Παλαιστινίων πολιτών και προέτρεψε τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να δράσουν.

«Οι θάνατοι που έχουμε δει οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις βόμβες, αλλά πολλοί Παλαιστίνιοι βρίσκονται τώρα στα πρόθυρα της πείνας. Μόνο το 7% της διατροφής που χρειάζονται παρέχεται σε καθημερινή βάση», είπε η Νίξον. «Έτσι, βρισκόμαστε εδώ σε απεργία πείνας απλά για να δείξουμε στον Μπάιντεν το είδος της στέρησης που συμβαίνει στη Γάζα και πώς μπορεί να επιτύχει (από την πλευρά του) επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας».

Η απεργία πείνας της Σίνθια Νίξον θα διαρκέσει πέντε ημέρες όπως έχει πει και έρχεται εν μέσω μιας διευρυμένης εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν γίνει ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Ως μητέρα εβραίων παιδιών των οποίων οι παππούδες και γιαγιάδες είναι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, ο γιος μου μού ζήτησε να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε φωνή έχω, όσο πιο δυνατά γίνεται, ότι «ποτέ ξανά» σημαίνει ποτέ ξανά για όλους», είπε η Νίξον τη Δευτέρα. σε ομιλία έξω από τον Λευκό Οίκο.

«Σε επτά εβδομάδες, το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους αμάχους σε μια μικροσκοπική λωρίδα γης από όσους σκοτώθηκαν σε 20 χρόνια πολέμου σε ολόκληρη τη χώρα του Αφγανιστάν» είπε μεταξύ άλλων.

«Έχω βαρεθεί και έχω κουραστεί να λένε ότι οι απώλειες αμάχων είναι ένα συνηθισμένο τίμημα στον πόλεμο», συνέχισε η Νίξον. «Δεν υπάρχει τίποτα το συνηθισμένο σε αυτά τα στοιχεία. Δεν υπάρχει τίποτα συνηθισμένο με αυτούς τους θανάτους. Θα ήθελα να κάνω μια προσωπική έκκληση σε έναν πρόεδρο που έχει βιώσει τόσο τραγική προσωπική απώλεια να συνδεθεί με αυτή την ενσυναίσθηση για την οποία είναι γνωστό (ότι διαθέτει) και να κοιτάξει τα παιδιά της Γάζας και να φανταστεί ότι ήταν παιδιά του».

Με πληροφορίες του The Cut

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM