Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Συνάντηση των αρχηγών CIA και Μοσάντ με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Συνάντηση των αρχηγών CIA και Μοσάντ με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Facebook Twitter
Ο επικεφαλής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς (Φωτ. : EPA)
0

Συνάντηση με φόντο την επόμενη φάση πιθανής συμφωνίας, ανάμεσα στην Χαμάς και το Ισραήλ, μετά την παράταση της εκεχειρίας, είχαν σήμερα στο Κατάρ οι αρχηγοί της CIA και της Μοσάντ.

Οι επικεφαλής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, και της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι, με θέμα «τη βελτιστοποίηση της προόδου που σημειώθηκε με την παράταση της συμφωνίας για την ανθρωπιστικής παύση και την εκκίνηση περαιτέρω συνομιλιών σχετικά με την επόμενη φάση πιθανής συμφωνίας», δήλωσε πηγή στο Reuters.

Η έκβαση ωστόσο των συνομιλιών- στις οποίες συμμετείχαν και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι- δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ είχε δηλώσει ότι η Ντόχα ενεργεί για την εφαρμογή «διαρκούς εκεχειρίας» στην Γάζα.

Το Κατάρ, όπου πολλά μέλη της ηγεσίας της Χαμάς έχουν την βάση τους, ηγείται των διαπραγματεύσεων από τη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς,, ενώ οι δύο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών είχαν βρεθεί ξανά στο Κατάρ στις 9 Νοεμβρίου για τους ίδιους λόγους. Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Ουίλιαμ Μπερνς, αρχηγός της CIA, βρίσκεται στο Κατάρ και για συναντήσεις σχετικά με συνομιλίες για τους ομήρους.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM