Save the children: Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 10 λεπτά στη Λωρίδα της Γάζας

Save the children:;Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 10 λεπτά στη Λωρίδα της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 10 λεπτά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση Save the children.

Ο Τζέισον Λι, διευθυντής της οργάνωσης μιλώντας στο BBC από την Ιερουσαλήμ ανέφερε πως από τους 20.000 πολίτες που έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας, ένας στους τρεις είναι παιδί.

Στη συνέχεια, τόνισε πως οι μεταδοτικές ασθένειες αυξάνονται λόγω των συνθηκών υπερπληθυσμού και της έλλειψης συνθηκών υγιεινής. Επίσης, εξέφρασε φόβους για την εξάπλωση της γρίπης. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα ήταν μια «σταγόνα στον ωκεανό».

Αμέσως μετά, ο Τζέισον Λι τόνισε πως οι γιατροί κάνουν χειρουργεία χωρίς αναισθησία. Επίσης, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα ως φακούς για να έχουν φώτα στις εγκαταστάσεις υγείας. «Έχουν ξεμείνει από ιατρικά προϊόντα όπως επιδέσμους και υπάρχουν 130 μωρά, πρόωρα, μέσα σε θερμοκοιτίδες. Εξαιτίας της κατάστασης οι θερμοκοιτίδες κινδυνεύουν να απενεργοποιηθούν».

Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ξεπέρασε τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες από το 2019. Η ανθρωπιστική οργάνωση Save the children, κάλεσε σε κατάπαυση του πυρός μετά τις πληροφορίες πως σχεδόν 3.200 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Σχεδόν το 70% των νεκρών στη Γάζα είναι παιδιά και γυναίκες

Συγκεκριμένα, η παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση δήλωσε χθες πως «τα παιδιά αποτελούν περισσότερο από το 40% των 7.703 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Γάζα και περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των θανάτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ. Επίσης, άλλα 1.000 παιδιά έχουν δηλωθεί αγνοούμενα στη Γάζα. Πιθανόν να είναι θαμμένα κάτω από τα ερείπια. Πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών παιδιών είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος».

Ανάλογα και τα στοιχεία που παρέθεσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA). Προειδοποίησε ότι το επίπεδο της καταστροφής σε ολόκληρη τη Γάζα «είναι άνευ προηγουμένου, η ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται υπό το βλέμμα μας είναι αφόρητη».

Ο Philippe Lazzarini, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα, είπε ότι ο «αναγκαστικός εκτοπισμός» των ανθρώπων στη Γάζα καθώς οι ισραηλινές αρχές τους είπαν να εκκενώσουν προς τον νότο έχει αφήσει περισσότερους από 670.000 ανθρώπους σε υπερπλήρη σχολεία και υπόγεια της UNRWA.

«Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ: κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές στη Γάζα».

Σημείωσε ότι σχεδόν το 70% των νεκρών που αναφέρθηκαν είναι παιδιά και γυναίκες. Σχεδόν 3.200 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα μέσα σε τρεις εβδομάδες, είπε, επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Υγείας της περιοχής. Αυτός ο αριθμός ξεπερνά τον αριθμό των παιδιών που σκοτώνονται ετησίως στις ζώνες συγκρούσεων του κόσμου από το 2019, είπε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM