Σύγχυση με την απάντηση Μπάιντεν για τον πόλεμο στο Ισραήλ- «Δεν άκουσε καλά την ερώτηση»

Μπάιντεν: «Δεν άκουσε καλά» την ερώτηση υποστηρίζει ο Λεύκος Όικος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σύγχυση προκλήθηκε έπειτα από απάντηση που έδωσε ο Τζο Μπάιντεν για τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς και τη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Όταν τον ρώτησαν αν πρέπει να καθυστερήσει η χερσαία εισβολή στη Γάζα- η επόμενη φάση του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς- μέχρι να απελευθερωθούν περισσότεροι όμηροι, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά. Λίγο αργότερα, ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν άκουσε καλά» την ερώτηση». 

Ο Τζο Μπάιντεν, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Μπεν Λαμπόλτ, δεν άκουσε ολόκληρη την ερώτηση και απάντησε «ναι», κάτι που θεωρήθηκε ως παρότρυνση προς την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο Air Force One όταν δημοσιογράφος έκανε την ερώτηση, φωνάζοντας για να ακουστεί, λόγω του θορύβου από τους κινητήρες του προεδρικού αεροσκάφους, και ο Τζο Μπάιντεν κοντοστάθηκε και απάντησε «ναι».

«Ο πρόεδρος ήταν μακριά. Δεν άκουσε όλη την ερώτηση. Η ερώτηση ακούστηκε σαν “Θα θέλατε να δείτε περισσότερους ομήρους να απελευθερώνονται;”. Δεν σχολίασε κάτι άλλο», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις δύο Αμερικανίδες, την Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν, που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς χθες Παρασκευή.

Δηλώνοντας «πανευτυχής» για το αίσιο τέλος στη δοκιμασία τους, υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους «μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και οι υπόλοιποι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Διεθνή / Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ απολύσει τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Μία ενδεχόμενη απόλυση του Τζερόμ Πάουελ από τον Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει «δραματικό σοκ» στις αγορές, να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη και να δοκιμάσει τα όρια της ανεξαρτησίας της Fed
LIFO NEWSROOM
Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM