Σεισμός στο Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί, πάνω από 9.000 οι τραυματίες

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί- Πάνω από 9.000 οι τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Οι νεκροί από τον σεισμό των 6,3 ρίχτερ στο Αφγανιστάν χθες έχουν ξεπεράσει του 2.000 σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν ανακοίνωσε πως οι νεκροί από τον χθεσινό σεισμό στο Αφγανιστάν έχουν φτάσει τους 2.053, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 9.000.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου διαχείρισης καταστροφών, Μουλάχ Τζανάν Σαγίκ, 2.053 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 9.240 τραυματίστηκαν και 1.329 σπίτια καταστράφηκαν λόγω του ισχυρού σεισμού των 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Όπως ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας της Χεράτ, πάνω από 200 νεκροί έχουν μεταφερθεί σε διαφορετικά νοσοκομεία, με τους περισσότερους να είναι γυναίκες και παιδιά. Οι νεκροί «έχουν μεταφερθεί σε πολλά σημεία όπως στρατιωτικές βάσεις και νοσοκομεία», σημείωσε ο ίδιος.

Ο σεισμός και οι οκτώ ισχυροί μετασεισμοί που ακολούθησαν είχαν επίκεντρο μία περιοχή 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Χεράτ, ενώ όλο το βράδυ συνεργεία διάσωσης επιχειρούσαν για να εντοπίσουν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια των σπιτιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM