Νότια Κορέα: Αμερικανοί στρατιώτες ερευνώνται για διακίνηση ναρκωτικών

Νότια Κορέα: Αμερικανοί στρατιώτες ερευνώνται για διακίνηση ναρκωτικών Facebook Twitter
Φωτ.: Gyeonggi Nambu Provincial Police
0

Δύο άτομα συνελήφθησαν στη Νότια Κορέα και ακόμη 12 Αμερικανοί στρατιώτες ανακρίνονται ως ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά ερευνώνται για διακίνηση ναρκωτικών μετά από έφοδο των αρχών της Νότιας Κορέας σε δύο βάσεις του αμερικανικού στρατού.

Συγκεκριμένα, θεωρούνται ύποπτοι για λαθρεμπόριο και διακίνηση συνθετικής κάνναβης, που είναι παράνομη στη χώρα. 

Οι έφοδοι έλαβαν χώρα τον Μάιο με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι πραγματοποίησε επιχειρήσεις έρευνας και κατάσχεσης στο στρατόπεδο Χάμφρεϊς, τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης, έρευνα έγινε και στο στρατόπεδο Κέισι βόρεια της πρωτεύουσας, αφού υπήρξαν πληροφορίες από το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών του αμερικανικού στρατού.

Τα βίντεο της αστυνομίας από τις εφόδους δείχνουν αστυνομικούς να εισέρχονται σε κτίρια κατοικιών και να βάζουν χειροπέδες σε διάφορα άτομα, άνδρες και γυναίκες.

Δύο άτομα συνελήφθησαν για φερόμενη διακίνηση ναρκωτικών.  Άλλα 20 άτομα, μεταξύ των οποίων 17 Αμερικανοί στρατιώτες, προσήχθησαν για ανάκριση, αλλά δεν συνελήφθησαν, και στάλθηκαν στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι η ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης είναι παράνομη στη Νότια Κορέα, όπου τα ναρκωτικά αποτελούν κοινωνικό και πολιτισμικό ταμπού. Οι χρήστες αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές με τη μέγιστη ποινή για χρήση ή κατοχή κάνναβης να είναι πέντε χρόνια φυλάκισης ή πρόστιμο έως και  37.600 δολάρια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

«Της έκαναν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους» καταγγέλλει ακτιβιστής - Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της σε υψίστης ασφαλείας φυλακή στην έρημο Νεγκέβ
LIFO NEWSROOM