Αυτές είναι οι συναυλίες του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

Οι συναυλίες του Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
Το Plissken Festival παρουσιάζει τους Idles στο θέατρο Βράχων για δυο βραδιές.
0


ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ πιο μουσικά δραστήριους μήνες τις χρονιάς είναι ο Σεπτέμβριος – ίσως επειδή είναι η τελευταία ευκαιρία για open air συναυλίες πριν πιάσουν τα κρύα. Πάντως, φέτος έχει από όλα και σχεδόν δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην παίζει έστω μια συναυλία, μικρή ή μεγάλη.

Έχουμε και λέμε: το ποδαρικό έχει το μέταλ, με την εμφάνιση του θρυλικού black metal σχήματος των Dødheimsgard την 1η Σεπτέμβρη στο Fuzz. Στις 2 Σεπτεμβρίου, η Orchestra Baobab από τη Σενεγάλη επιστρέφει στην Αθήνα για να μας ταξιδέψει στους χορευτικούς ρυθμούς της Αφρικανικής ηπείρου στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, ενώ την ίδια ημέρα έχει τον Βέβηλο στην Τεχνόπολη.

Στις 3 Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολη υποδέχεται τους Firewind που βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα, ενώ στο Ηρώδειο, ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει το Ρεμπέτικο για να γιορτάσει τα σαράντα χρόνια από την κυκλοφορία του σάουντρακ της εμβληματικης ταινίας του Κώστα Φέρρη.

Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου έρχεται η στιγμή για το καθιερωμένο Off the Hook Festival, το μεγαλύτερο χιπ χοπ φεστιβάλ της Αθήνας με ένα killer line-up από το οποίο ξεχωρίζει η εμφάνιση των Psycho Realm.

Τα 50 χρόνια καριέρας γιορτάζει και ο κουρσάρος της καρδιάς μας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου με δυο βραδιές στο Κατράκειο στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Τις ίδιες δυο βραδιές, επίσης, θα εμφανιστεί στο Άλσος του Πεδίου του Άρεως ο διάσημος συνθέτης των Βαλκανίων, Goran Bregovic.

Στις 4 Σεπτεμβρίου έχουμε τον Γιάννη Αγγελάκο και τους 100°C στην Τεχνόπολη, με special guest το Παιδί Τραύμα. ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου το Gagarin205 θα γεμίσει τους σκοτεινούς ήχους των She Wants Revenge και το Fuzz θα υποδεχτεί τους progressive Σουηδούς, Soen. Στις 6 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ έρχονται οι Imagine Dragons στην μεγαλύτερη και μάλλον πιο πολυσυζητημένη συναυλία της σεζόν. 

Οι συναυλίες του Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
Oι Psycho Realm.

Στις 7 και 8 Σεπτέμβρη ο Theodore ξαναεπισκέπτεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για ένα εικονικό ταξίδι στο διάστημα, ενώ τις ίδιες μέρες πραγματοποιείται και το Ανθός Festival στο Death Disco, με τα πιο φρέσκα ονόματα της Αθηναικής μουσικής σκηνής. Στις 8 Σεπτέμβρη έχει John Digweed στο Bolivar Beach Bar, τον Evripides and His Tragedies παρέα με την Δεσποινίς Τρίχρωμη στην ταράστα του Romantso και για κάτι διαφορετικό, με αέρα από την Καραϊβική, το Boonoonoonoos Festival στο Lunar Space στην Πειραιώς 260.  Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου έρχεται η στιγμή για το καθιερωμένο Off the Hook Festival, το μεγαλύτερο χιπ χοπ φεστιβάλ της Αθήνας με ένα killer line-up από το οποίο ξεχωρίζει η εμφάνιση των Psycho Realm.

Στις 9 Σεπτεμβρίου έρχονται δυο θρύλοι του κινηματογράφου και της ροκ –και οι δυο «ακυρωμένοι» από την ποπ κουλτούρα για διαφορετικούς λόγους– σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας: ο Woody Allen στο Ηρώδειο και ο John Lydon με τους PiL στο Gagarin205. Την ίδια μέρα θα γίνεται πανικός, καθώς έχει και Italian Tenors στο Βεάκειο και τον Γάλλο παραγωγό Avener στο Roof Stage του Gazarte αλλά και τα Sunset Sessions του DOTS με lives των Cell και ZEN Baboon στην ταράτσα ενός ιστορικού κτίριου της μεσοπολεμικής Αθήνας, το Οlympias.

Στις 11 Σεπτέμβρη ο Φοίβος Δεληβοριάς μας περιμένει στο θέατρο Βράχων και στις 12 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο ανοίγει για τις Melisses. Στο Ηρώδειο θα εμφανιστούν και οι υποβλητικοί Gregorian, 8 τραγουδιστές, 2 τραγουδίστριες, ντυμένοι με μοναστηριακά ρούχα. Στις 15 Σεπτέμβρη έχει πανκ με τα Μωρά στη Φωτιά και τους Panx Romana στην Τεχνόπολη και γυναικείο χοπ χοπ στο ΚΠΙΣΝ με τις Expe και Χαρά. Στις 16 Σεπτεμβρίου, οι λατρεμένοι του Ελληνικού κοινό, Allah Las ετοιμάζουν μια ξεχωριστή βραδιά στην Τεχνόπολη. Για κάτι εντελώς διαφορετικό το Ηρώδειο έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας για τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη γέννηση της. Στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου ο Hauser, γνωστός και ως ο ιθύνων νους των 2Cellos, θα εγκαινιάσει το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού που επιτέλους επαναλειτουργεί μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.

Οι συναυλίες του Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
Στις 16 Σεπτεμβρίου, οι λατρεμένοι του Ελληνικού κοινό, Allah Las ετοιμάζουν μια ξεχωριστή βραδιά στην Τεχνόπολη.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ο Louis Tomlinson, τραγουδιστής και πρώην μέλος των One Direction, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Πέτρας. Αντιθέτως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα υποδέχεται τον πειραματικό avant-garde ήχο των Xiu Xiu οι οποίοι θα παίξουν στο Temple.

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μουσικό φαινόμενο των Wardruna στο Ηρώδειο οι οποίοι έρχονται από που αλλού, τη Νορβηγία, και έγιναν διάσημοι από την πολύ επιτυχημένη σειρά «Vikings». Στις 22 Σεπτεμβρίου οι Villagers of Ioannina City ανεβαίνουν και αυτοί τον λόφο για το θέατρο του Λυκαβηττού, ενώ την ίδια ημέρα ανοίγει αυλαία και το διήμερο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ στην Πλύφα με ονόματα όπως οι Pan Pan, Σtella, the Boy, Τα Παιδιά της Παλαιότητας, Nalyssa Green, Melentini, Krista Papista, Veslemes, The Callas, Sillyboy’s Ghost Relatives, Sci-Fi River, κ.α., Ολοκληρώνεται στις 23 Σεπτέμβρη. 

Οι συναυλίες του Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
O Σεπτέμβριος ρίχνει αυλαία με μια σπουδαία εμφάνιση του Philip Glass Ensemble όπου θα ερμηνεύσει ολόκληρο το “Koyaanisqatsi".

Δυο ημέρες μετά, οι Ιταλοί Il Volo θα επισκεφτούν για πρώτη φορά στο Ηρώδειο στις 25 Σεπτεμβρίου, και στις 26 Σεπτεμβρίου ο βέλγος σταρ της dream pop/indie rock, Oscar And The Wolf θα παίξει στο Gagarin205. Στον ίδιο χώρο θα εμφανιστούν οι God is An Astronaut στις 29 Σεπτέμβρη ενώ ταυτόχρονα το Ηρώδειο θα ντυθεί με τους ήχους του κλασικού ροκ με τους Dave Evans, Justin Hayward και Maggie Reilly. Το Plissken Festival παρουσιάζει τους Idles στο θέατρο Βράχων για δυο βραδιές με την Alice Glass να τους συνοδεύει την πρώτη και την Mykki Blanco την δεύτερη. Τέλος, ο Σεπτέμβριος ρίχνει αυλαία με μια σπουδαία εμφάνιση του Philip Glass Ensemble όπου θα ερμηνεύσει ολόκληρο το μουσικό έπος του «Koyaanisqatsi».

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Κανέλλης - Discobole

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Κανέλλης: «Το Discobole δεν ήταν ένα απλό κατάστημα»

Από τα παιδικά του χρόνια στο Παλαιό Φάληρο ως το άνοιγμα του θρυλικού «Discobole», κι απ’ τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ως τη σημερινή αναγέννηση του βινυλίου – ο άνθρωπος πίσω από το σημαντικότερο δισκάδικο της πόλης αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Μουσική / Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Με το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ της, «1.», και το viral «Βαριέμαι πολύ», η Έλενα Λεώνη μετατρέπει την πίεση που προκαλούν οι προσδοκίες και η ανάγκη να είναι διαρκώς παραγωγική σε σύγχρονη ελληνική ποπ που συνδυάζει παράδοση, συναίσθημα και προσωπική ελευθερία.
M. HULOT
Queer Ranch Festival: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Μουσική / Queer Ranch Festival στη Λέσβο: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Τέσσερις θηλυκότητες έβαλαν το ταλέντο και τις επαφές τους και έφτιαξαν ένα φεστιβάλ στην Ερεσό της Λέσβου που συγκεντρώνει άτομα από όλο τον πλανήτη και τα εισιτήριά του γίνονται sold out μέσα σε μισή ώρα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μουσική / O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μετά από μια άνιση σεζόν, ο Βρετανός DJ δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα παίζοντας ένα minimal techno set που αντλούσε από όλα τα είδη ηλεκτρονικής μουσικής και δεν θύμιζε τίποτα απ' όσα έχεις ακούσει ως τώρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μουσική / HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μισή άνθρωπος και μισή άλογο, η 26χρονη Γερμανίδα DJ και παραγωγός φέρνει στην ηλεκτρονική μουσική κάτι σχεδόν ξεχασμένο: την καθαρή διασκέδαση, το χάος και την ελευθερία τού να μην παίρνεις τον εαυτό σου υπερβολικά στα σοβαρά.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
 «Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το σουξέ»

Lifo Videos / Σταμάτης Κραουνάκης: «Στα 70 μου, δεν έχω όρεξη για καβγάδες»

Σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες της «Λυσιστράτης», ο Σταμάτης Κραουνάκης μοιράζεται αναμνήσεις από τη διαδρομή του, σχόλια για ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής και πρακτικές επιβίωσης για τα χρόνια που έρχονται.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
59’ με τη VASSIŁINA

Μουσική / VASSIŁINA: «Έχω πάρει έμπνευση από τις drag queen φίλες μου»

Στον πυρήνα της σύγχρονης ελληνικής avant-pop, η VASSIŁINA δεν φοβάται να χαθεί για να επαναπροσδιοριστεί, μετατρέποντας την αβεβαιότητα, το τραύμα και τη ρευστή φύση της ταυτότητας σε μια έντονα βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία.
M. HULOT
Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Nothing Days / Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Από ένα υπνοδωμάτιο στο Έσεξ σε σκηνές όπως το Wireless Festival και το Coachella, ο 20χρονος δημιουργός ξεχώρισε χάρη στην εμμονική παραγωγικότητά του, σχεδιάζοντας, εκτός από τη μουσική, και τον μύθο του.
M. HULOT
Νέλλη Σεμιτέκολο, πιανίστρια

Οι Αθηναίοι / Νέλλη Σεμιτέκολο: «Όταν μεγαλώνεις και γερνάς, κάθε χρόνο κάτι χάνεις»

Χωρίζει τη ζωή της πριν και μετά τον Χρήστου και πριν και μετά τον Γρηγόρη. Την πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας της την έζησε σε συναυλία κατά τη διάρκεια της χούντας, παίζοντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Η πιανίστρια Νέλλη Σεμιτέκολο αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Fíglio Böler: «Η bass culture είναι για όλους, δεν έχει κάτι να αποδείξει»

Μουσική / Ένας 22χρονος φέρνει ξανά την κουλτούρα του μπάσου στην πόλη

Ο νεαρός μουσικός παραγωγός Fíglio Böler βρίσκεται πίσω από το Bass Asylum, ένα νέο event που έρχεται στην Αθήνα σε συνεργασία με τη βρετανική διαδικτυακή πλατφόρμα Keep Hush, και έχει στόχο την αναβίωση της bass κουλτούρας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ