ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Γαλλία: Νεκρό 10χρονο παιδί από πυροβολισμούς μεταξύ διακινητών ναρκωτικών

Γαλλία: Νεκρό 10χρονο παιδί από πυροβολισμούς μεταξύ διακινητών ναρκωτικών Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Ένα παιδιά ηλικίας 10 ετών πέθανε στη Γαλλία, πιθανόν από πυροβολισμούς που αντάλλαξαν μεταξύ τους διακινητές ναρκωτικών.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που κόστισαν τη ζωή του παιδιού σημειώθηκε χθες στη πόλη Νιμ της νότιας Γαλλίας και συγκεκριμένα στο Πισεβάν, ένα προάστιο με έντονη δράση εμπόρων ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν. «Πρόκειται για μια τραγωδία που δεν θα μείνει ατιμώρητη. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει αρκετούς διακινητές τις τελευταίες εβδομάδες και θα ενισχύσει την παρουσία της», έγραψε ο υπουργός στην πλατφόρμα Χ.

Η εισαγγελέας της Νιμ, η Σεσίλ Ζενσάκ ανακοίνωσε πως «έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή Πισεβάν, δυτικά της Νιμ, ένα δεκάχρονο παιδί έχασε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας. Ένας άνδρας τραυματίστηκε από σφαίρες, αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το αγόρι βρισκόταν στο πίσω κάθισμα οχήματος που έγινε στόχος καθώς διέσχιζε την εν λόγω την συνοικία γύρω στις 23:30. Κατέληξε μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο της Νιμ. Ο τραυματίας είναι ο οδηγός του οχήματος και θείος του αγοριού. Ένα άλλο παιδί που επίσης καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου είναι σώο και αβλαβές.

Συχνό το φαινόμενο με πυροβολισμούς στον γαλλικό νότο

Όμως το φαινόμενο με πυροβολισμούς ανάμεσα σε πρόσωπα που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών δεν είναι πρωτόγνωρο. Σε ολόκληρη τη Γαλλία, αλλά ιδίως στον γαλλικό νότο αντίστοιχα περιστατικά μαρτυρούν την έκταση της βίας μεταξύ των συμμοριών για τον έλεγχο των σημείων πώλησης των ουσιών.

Σύμφωνα με στοιχεία του πρώην εισαγγελέα της Νιμ, του Ερίκ Μορέλ, περίπου 15 περιπτώσεις για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους στην πόλη το 2020 και σε τρεις ακόμη το 2021, οι περισσότερες σε τρεις συνοικίες που βρίσκονται στην περιφέρεια της Νιμ (ανάμεσά τους και το Πισεβάν). Και οι τρεις αυτές περιοχές έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό ανησυχητικούς κοινωνικοοικονομικούς δείκτες, με ποσοστό φτώχειας που φτάνει έως και 70% και πολύ υψηλή ανεργία.

«Αυτές οι δολοφονίες συνδέονται άμεσα με την δράση συμμοριών που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και με ξεκαθάρισμα λογαριασμών είτε στο πλαίσιο της κόντρας για τον έλεγχο της περιοχής, είτε για το κέρδος», διευκρίνισε ο Ερίκ Μορέλ.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μερικές φορές πολύ νεαρών ατόμων που έχουν πρόσβαση σε πολεμικά όπλα, ιδιαίτερα σε επιθετικά τουφέκια τύπου Kαλάσνικοφ AK-47 ή M-16», υπογράμμισε ο ίδιος εκτιμώντας ότι η Νιμ έχει μετατραπεί σχεδόν σε "ένα κέντρο αγοράς ναρκωτικών": κάθε εβδομάδα, περίπου 700 κιλά ρητίνης κάνναβης που προέρχονται κυρίως από το Μαγρέμπ και δεκάδες κιλά κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική μέσω Ισπανίας μεταφέρονται από εκεί για να μεταπωληθούν, εξήγησε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM