Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα βολιδοσκοπήσει τον Νίκο Παππά

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα βολιδοσκοπήσει τον Νίκο Παππά Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο γρίφος της υποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων αναμένεται να λυθεί σήμερα. 

Η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα προ μηνών ωστόσο με τα μετεκλογικά δεδομένα στον ΣΥΡΙΖΑ όλα μοιάζουν ρευστά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023. Στο τραπέζι αν δεν βρεθεί η κοινή συνιστώσα με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά, έχουν ακουστεί ως εναλλακτικές οι Ζαχαριάδης και Φίλης, αλλά και η Όλγα Μπαλαούρα και ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς. 

Μια επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Μάγκυ Δούση, Πάνο Ρήγα, Κατερίνα Κνίτου και Νίκο Φίλη θα βολιδοσκοπήσει σήμερα τον μπασκεμπολίστα, ο οποίος στο τέλος της περασμένης σεζόν «κρέμασε τα παπούτσια» του, και αναλόγως θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Πηγές της Κουμουνδούρου μιλούν για διερεύνηση και βολιδοκόπηση Παππά και αναλόγως θα κινηθούν περαιτέρω. Μετά την σημερινή επαφή θα συνεδριάσει - κατά πάσα πιθανότητα αύριο - η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να γίνουν και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. 

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε η στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Γιώργου Ιωακειμίδη για την περιφέρεια Αττικής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Ο επί χρόνια δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη «συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου», ανέφεραν κομματικές πηγές. 

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγές ισορροπιών όσο ο χρόνος πιέζει 

Πάντως όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 ο χρόνος πιέζει για τον ΣΥΡΙΖΑ μιας και ήδη η ΝΔ έχει ανακοινώσει υποψηφίους που θα στηρίξει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Επίσης όπως ανέφερε το OPEN οι αποφάσεις για τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων καθίστανται ακόμη πιο περίπλοκες μιας και οι ισορροπίες που αφορούν σε αυτήν την επιλογή είναι διαφορετικές από τις αντίστοιχες για την επιλογή προέδρου του κόμματος. 

Με ορίζοντα πάντως την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών. «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» είναι το κεντρικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ γιατί, όπως στοχεύει και η καμπάνια «Το αύριο ξεκινά από εμάς». Στην πορεία προς την εκλογική διαδικασία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναπτύξει και άλλες δράσεις σχετικές με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Στόχος είναι η μέγιστη ενεργοποίηση της κοινωνίας και η μετατροπή της 10ης Σεπτεμβρίου σε πολιτικό γεγονός πέρα από τα κομματικά όρια και απευθυνόμενο στη νέα γενιά και την κοινωνική πλειοψηφία.

Χθες ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τόνισε πως η επιλογή προέδρου πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM