Τέμπη: Ενώπιον του εφέτη ανακριτή δύο στελέχη του ΟΣΕ

Τέμπη: Ενώπιον του εφέτη ανακριτή δύο στελέχη του ΟΣΕ	Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης και ο πρώην γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Λάρισας όσον αφορά τοσιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Και οι δύο εμπλέκονται στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με τη δικαστική έρευνα να συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται κι άλλες καταθέσεις των διωκόμενων στελεχών του ΟΣΕ.

Προ ημερών, σημειώνεται, είχε έρθει στο φως το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που όρισε η οικογένεια των θυμάτων.

Με βάση το πόρισμα αυτό, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση των τρένων, ενώ δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Επιπλέον, απουσίαζαν κανονισμοί πυρασφάλειας, και υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα. Ακόμα περισσότερο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξουν οι μαρτυρίες των επιζώντων από τη σύγκρουση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΩΓΩ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑ ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ

Ελλάδα / Γωγώ Μαστροκώστα: Ο συγκινητικός επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα - «Πάλι εσένα θα ερωτευόμουν»

Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε για την αγάπη που ένιωσε από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισε, για τη δημιουργία της οικογένειάς τους και τον ερχομό της κόρης τους, αλλά και για τις δύσκολες περιόδους που βίωσαν μαζί
THE LIFO TEAM