Σκέρτσος για Φερχάτ- Ζεϊμπέκ: Ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου- Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σκέρτσος για Φερχάτ- Ζεϊμπέκ: Ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου- Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκ νέου ο Άκης Σκέρτσος, για τους βουλευτές Φερχάτ Οζγκιούρ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σε Ροδόπη και Ξάνθη αντίστοιχα. 

Είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Άκης Σκέρτσος, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές». 

«Ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ- και δεν έχει υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση- είναι να μας πουν αν σκοπεύουν να αποσύρουν ή όχι τους δύο βουλευτές για τους οποίους γνωρίζουν ότι υιοθετούν τις πιο ακραίες θέσεις του τουρκικού αναθεωρητισμού σε σχέση με τη μουσουλμανική μειονότητα», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος. Σημειώνεται πως αμφότεροι είναι στη λίστα των υποψηφίων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δεύτερες εκλογές 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Άκης Σκέρτσος, τηρεί «στάση εθνικής εξαίρεσης» στα ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. «Από το περασμένο Σάββατο καταστήσαμε σαφές αυτό που είναι ήδη γνωστό στον κ. Τσίπρα, ότι δύο υποψήφιοι, εκλεγμένοι πλέον, βουλευτές του κόμματός του είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου και το χειρότερο υιοθετούν και προωθούν τις πιο ακραίες θέσεις της τουρκικής προπαγάνδας για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης». 

Το αυτονόητο, συνέχισε ο Άκης Σκέρτσος, θα ήταν τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να διαψεύσουν αυτομάτως όσα καταγγείλαμε. Η σιωπή τους ισοδυναμεί με ενοχή». Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ως κυρίαρχο κράτος, αλλά και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου «δεν γίνεται να επιτρέπουμε παρεμβάσεις τρίτων χωρών, με αναθεωρητικές ορέξεις, στα εσωτερικά μας. Ούτε να φιλοξενεί στην ελληνική Βουλή τους πιο ακραίους εκφραστές τους». 

Δείτε το απόσπασμα στο 13:00 του βίντεο

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Άκη Σκέρτσο 

Απαντώντας στον Άκη Σκέρτσο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία και πως γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε «σκοτεινές εποχές», παίζοντας «ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές». 

«Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την αλαζονεία με την οποία βλέπει όχι μόνο τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά κάθε πολίτη που δεν τον ψήφισε», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Αν ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της επιρροής της Τουρκίας στη Θράκη θα είχε προχωρήσει τόσα χρόνια σε έστω ένα από τα βήματα τα οποία υποκριτικά (όπως φάνηκε) στήριξε η ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή του 2020», συμπληρώνει η Κουμουνδούρου. 

«Αντ` αυτού επιμένει για, ψηφοθηρικούς λόγους, να γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές, να παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές και να δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής. Θα μας βρίσκει κάθε μέρα απέναντί του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM