Φάλαινες διέλυσαν γιοτ στο Γιβραλτάρ - Ο καπετάνιος περιγράφει την «τρομακτική εμπειρία»

Φάλαινες διέλυσαν γιοτ στο Γιβραλτάρ - Ο καπετάνιος περιγράφει την «τρομακτική εμπειρία» Facebook Twitter
Φωτ.: Daily Mail/Video
0

Βρετανός ιστιοπλόος μίλησε για τη «συνάντηση» που είχε με φάλαινες δολοφόνους ανοιχτά του Γιβραλτάρ, κάνοντας λόγο για «τρομακτική εμπειρία».

Ο καπετάνιος Iain Hamilton περιέγραψε το πώς οι πέντε φάλαινες «πέταξαν το γιοτ του σαν κουρέλι», με αποτέλεσμα να ναυαγήσει και να μείνει αποκλεισμένος σε λιμάνι του Γιβραλτάρ για μέρες.

«Έπλεα 20 μίλια δυτικά του Γιβραλτάρ, παρατήρησα ένα πτερύγιο, στη συνέχεια παρατήρησα ένα ελαφρύ χτύπημα και στη συνέχεια ένα πολύ μεγάλο χτύπημα. Κοίταξα γύρω μου και ήταν μια πολύ μεγάλη φάλαινα που έσπρωχνε το πίσω μέρος και προσπαθούσε να δαγκώσει το πηδάλιο» ανέφερε. 

Στη συνέχεια παρατήρησε πως ήταν πέντε και όχι μία οι φάλαινες και προσπαθούσαν να αρπάξουν τα πηδάλια, κάτι που πέτυχαν με το ιστιοφόρο να μην μπορεί να κινηθεί. 

Ο Βρετανός ναυτικός, μιλώντας στο BBC Radio 4, εκτίμησε πως αν οι φάλαινες ήθελαν να καταστρέψουν εντελώς το σκάφος του, θα ήταν κάτι παραπάνω από ικανές να το κάνουν.

Παράλληλα, περιέγραψε τις κινήσεις τους ως «συγχρονισμένη κολύμβηση». 

Ο άνδρας είπε ότι τα θαλάσσια θηλαστικά επιτέθηκαν οργανωμένα στο σκάφος, αλλά πιστεύει ότι «έπαιζαν με τα πηδάλια» και έβαλαν εκούσια το σκάφος σε επικίνδυνη κατάσταση. 

Η επίθεση στο σκάφος του Hamilton έρχεται μετά από πολλές άλλες παρόμοιες σε σκάφη, με 24 ιστιοφόρα να ρυμουλκούνται στα στενά του Γιβραλτάρ. Ειδικοί έχουν αρχίσει να παρακολουθούν τις κινήσεις των φαλαινών, ελπίζοντας να αποτρέψουν τυχόν μελλοντικές επιθέσεις. 

Με πληροφορίες από Daily Mail

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 5.6.2023

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM