My name is Luca

http://www.lifo.gr/uploads/image/339082/60171-papandreoukatseli.jpg
0

Το πρώτο όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων είπε η Λούκα Κατσέλη καταψηφίζοντας το άρθρο 37 στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε ότι το ίδιο θα πράξει και την Πέμπτη, αν δεν υπάρξουν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο και πρότεινε την απόσυρση του άρθρου προκειμένου να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Τη αντίθεση του στο άρθρο 37 εξέφρασε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Βαρβαρίγος συντασσόμενος με την κυρία Κατσέλη και άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για  το τι θα ψηφίσει  στην Ολομέλεια.



Ενστάσεις διατυπώθηκαν και από τον Βουλευτή του Κινήματος Αντώνη Μακρυπίδη για την εργασιακή εφεδρεία και το άρθρο 37 ενώ και η Μαρία Κυριακοπούλου συντάχθηκε με τη θέση της Λούκας Κατσέλη. Στην ίδια γραμμή και ο Μ. Κατρίνης που εξέφρασε αντιρρήσεις για την εργασιακή εφεδρεία ζητώντας και διευκρινήσεις για το αν το άρθρο 37 για τις συμβάσεις ήταν απαίτηση της Τρόικα, αφού ο επικεφαλής της κ. Τράα είπε σε συνέντευξη ότι δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο.





0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM