Παντελής Μπουκάλας στη LiFO: «Η κάλπη της 21ης Μαΐου πήρε τον χαρακτήρα εκλογών εξόδου για τον Τσίπρα»

Παντελής Μπουκάλας στη LiFO: «Η κάλπη της 21ης Μαΐου πήρε τον χαρακτήρα εκλογών εξόδου για τον Τσίπρα» Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

O ποιητής, συγγραφέας και δημοσιογράφος Παντελής Μπουκάλας κάνει μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και της σαρωτικής νίκης της ΝΔ με ποσοστό 40,79% έναντι 20,07% του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη LiFO και εκτιμώντας τους μεγάλους ηττημένους της κάλπης.

«Τεράστια η νίκη της Νέας Δημοκρατίας, βαρύτατη η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι είκοσι μονάδες διαφορά δεν πρέπει να είχαν προβλεφθεί ούτε από τον φανατικότερο οπαδό του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο δε για τους φανατικούς οπαδούς του κ. Αλέξη Τσίπρα, σίγουρα θα θυμούνται για πολύ καιρό τις διαβεβαιώσεις του, μέχρι και την προτεραία των εκλογών, για τον επικείμενο θρίαμβο του κόμματός του. Τέτοια αυταπάτη πια; Τόσο λαθεμένη ανάγνωση των σημάτων;

Οι εκλογές έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής, πλην όμως, όπως αποδείχτηκε, και σε αυτές επικράτησε η λογική του συστήματος που δίνει αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα. Η απλή λογική κρίθηκε ανεπιθύμητη. Κάηκε με την πρώτη. Τα κόμματα που τη διεκδικούσαν από παλιά έκαναν τα πάντα για να τη διαβάλουν και να την απαξιώσουν.

Στην Κύπρο τα exit polls τα λένε δημοσκοπήσεις εξόδου. Η κάλπη της 21ης Μαΐου πήρε τον χαρακτήρα εκλογών εξόδου για τον κ. Τσίπρα. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με πάνω από έξι ποσοστιαίες μονάδες, θα υπάρξει πρόβλημα. Προσωπικό-πολιτικό πρόβλημα.

Η παραδοξότητα. ωστόσο. που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκαλύπτεται τώρα: Έφτασε έως εδώ, κυβέρνησε και κατόπιν σταθεροποιήθηκε στη δεύτερη θέση, χάρη στον κ. Τσίπρα. Ηττήθηκε όμως πρωτίστως εξαιτίας του, αφού όλη η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του υπήρξε μονοπρόσωπη.

Μπρος γκρεμός...»


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM