Εκλογές 2023: Ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου- «Πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα»

Παπανδρέου Facebook Twitter
0

Στο 2ο γυμνάσιο Πατρών ψήφισε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου για τις εκλογές 2023.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα και η ψηφοφορία του στις εκλογές 2023 είχε και συμβολικό χαρακτήρα. 

Το γυμνάσιο, όπου βρισκόταν το 538 εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει ξεχωριστή σημασία για την πολιτική ιστορία της χώρας και για την οικογένεια Παπανδρέου, καθώς εκεί έχουν μαθητεύσει τρεις πρωθυπουργοί. Μεταξύ αυτών ήταν και ο παππούς του, Γεώργιος Παπανδρέου. Οι άλλοι δύο ήταν ο Στυλιανός Γονατάς και ο Δημήτριος Μάξιμος. 

«Η Ελλάδα έχει τεράστιές δυνατότητες για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πράσινης ανάπτυξης, συμμετοχική, με πολιτισμό, αξιοπρέπεια και ελπίδα για τους νέους. Ο λαός, με την ψήφο του σήμερα, αλλά και τη συμμετοχή του καθημερινά, πρέπει να αλλάξει την Ελλάδα. Να σταματήσει η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, η υπονόμευση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Εύχομαι η γνώση να είναι σύμμαχος όλων μας, στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του κατά την έξοδο από το εκλογικό τμήμα. 

«Πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα αλλιώς θα συνεχίσουμε την πελατειακή λεηλασία, τον ανθελληνισμό της οικονομίας μας και θα ζούμε αχρείαστες συνεχείς κρίσεις. Γι' αυτό εύχομαι σε όλους να είναι σύμμαχος όλων μας η γνώση στην άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος. Καλή ψήφο» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποχωρώντας από το εκλογικό τμήμα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM