ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οι Σλοβάκοι θα μπλοκάρουν το “πακέτο” για την Ελλάδα

Οι Σλοβάκοι θα μπλοκάρουν το “πακέτο” για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Το κόμμα του Σλοβάκου προέδρου της Βουλής και αντιπροέδρου του συγκυβερνώντος κόμματος “Ελευθερία και αλληλεγγύη” θα καταψηφίσει τη διεύρυνση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν τεθεί το θέμα στο κοινοβούλιο προς ψήφιση. Το δήλωσε κατηγορηματικά ο Σούλικ σε συνέντευξη που έδωσε στην δημόσια Αυστριακή ραδιοφωνία, συνοδεύοντας αυτή την απόφαση με τη φράση “η ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα θα πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει”.

Η απόφαση του Ρίχαρντ Σούλικ αν γίνει πράξη, μπλοκάρει ουσιαστικά τη βοήθεια αφού το κόμμα του συμμετέχει στον τετραμερή κυβερνητικό συνασπισμό της Σλοβακίας. Για να “περάσει” η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα πρέπει να την ψηφίσουν ομόφωνα και τα 17 κράτη της Ευρωζώνης.

Κατά τον κύριο Σούλικ η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της, για αυτό και δεν υπάρχει λόγος να στηριχθεί με το δάνειο. Για τον ίδιο η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα είχε σοβαρές συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συνέπειες, θα είναι -όπως είπε- για τις τράπεζες που επένδυσαν στην Ελλάδα και είχαν κέρδη, “άρα γιατί τώρα να μην έχουν και ζημιές;”



Οι Αυστριακοί πάντως “ζύγισαν” περισσότερο τα πράγματα και είδαν ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με τη χρεοκοπία της, θα τους κόστιζε 40 δις ευρώ. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα "Ντι Πρέσε", επομένως σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, συμφέρει περισσότερο να στηριχθεί η Ελλάδα και να δώσει η Αυστρία το μερίδιο για τη διάσωση της αφού μέχρι τώρα έχει καταβάλει μόλις 1,2 δις ευρώ ενώ συνολικά το μερίδιο της συμμετοχής της θα φτάσει στα 2,3 δις ευρώ.

Για αυτό και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, έχει προειδοποιήσει τους επικριτές της βοήθειας ότι μια χρεοκοπία της χώρας μας θα στοίχιζε ακριβά, και πως επιπλέον δεν υπάρχει ακόμη νομική βάση για μια συντεταγμένη χρεοκοπία.

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM