Συνελήφθη Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για κλοπή ρολογιού-αντίκας

Συνελήφθη Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για κλοπή ρολογιού-αντίκας Facebook Twitter
0

Αναταραχή έχει προκαλέσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η σύλληψη Αρχιμανδρίτη με την κατηγορία της κλοπής ενός ρολογιού μεγάλης αξίας από κατάστημα με αντίκες. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης τον «Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου»συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές τη Δευτέρα 17 Απριλίου, για κλοπή ρολογιού, το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Το περιστατικό μάλιστα καταγράφεται και σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, που παρουσιάζει τον Αρχιμανδρίτη στο κατάστημα να περιεργάζεται και να αφαιρεί το ρολόι. Ντυμένος με κοστούμι, καθώς στην Τουρκία απαγορεύεται οι ορθόδοξοι ιερωμένοι, πλην του Οικουμενικού Πατριάρχη να κυκλοφορούν με εκκλησιαστική ένδυση, φαίνεται κατόπιν να αποχωρεί από το κατάστημα.

Η ιδιοκτήτρια της αντικερί εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον συμβάν και ιδίως για την ιδιότητα του δράστη. «Είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός», ανέφερε. 

Ο Αρχιμανδρίτης που είναι μεταξύ άλλων και Αρχειοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει τεθεί σε αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των αρχών. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Αρχιμανδρίτη ο ίδιος ανέφερε τα εξής: 

«Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα για το ενδιαφέρον που δείχνετε, δημοσιογραφικό προφανώς. Εχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι», ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα».

Επιπλέον, σε ερώτηση «γιατί ο Πατριάρχης σας έβαλε σε αργία επ’ αόριστο;» ο ίδιος απάντησε ότι «αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM