Γεραπετρίτης για Τζανερίκο: Δεν υπήρξε καμία απολύτως ανταλλαγή, κανένα παζάρεμα

Γεραπετρίτης για Τζανερίκο: Δεν υπήρξε καμία απολύτως ανταλλαγή, κανένα παζάρεμα Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC / Αρχείου
0

Τις δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου περί ανταλλαγμάτων αν βοηθήσει στο «μπλόκο» για το κόμμα Κασιδιάρη, κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση», ανέφερε σε δηλώσεις του, από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης.

«Βεβαίως είχα εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα, δεν υπήρξε όμως καμία απολύτως συζήτηση γι' αυτά τα οποία αναφέρονται» πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κυβερνητικός αξιωματούχος. 

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ότι σημασία για τη χώρα έχει «να μπορέσει να συνεχίσει τη δημοκρατική της πορεία και μορφώματα τα οποία είναι αντιδημοκρατικά, φασιστικά, θα πρέπει να μένουν εκτός πολιτικής σκηνής και αυτό θα πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων μας».

Εχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, την οποία χαρακτήρισε θεσμική τονίζοντας ότι «δεν έχει υπάρξει καμία τέτοιου είδους παρέμβαση από την κυβέρνηση». 


Η καταγγελία Τζανερίκου

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές», δήλωσε ο Χρήστος Τζανερίκος. 

Ερωτηθείς πώς έγινε η παρέμβαση που κατήγγειλε, ο κ. Τζανερίκος απάντησε στο iEidiseis: «Ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».

Επιπλέον, επεσήμανε πως δεν θα έκανε τη δήλωσή του την Κυριακή, «εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM