Δολοφονία Καραϊβάζ: Βρέθηκε βαν που η αστυνομία πιστεύει πως συνόδευε τη μηχανή των δραστών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Βρέθηκε βαν που συνόδευε τη μηχανή των δραστών Facebook Twitter
0

Για ένα βαν που φαίνεται να συνδέεται με το σχέδιο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, η αστυνομία εστιάζει τις έρευνες της για την εξιχνίαση σε ένα βαν που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου στον Άλιμο.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε μετά από την εξέταση του υλικού των καμερών.

Κατά τα φαινόμενα το βαν συνόδευσε στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία, τη μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Μάλιστα θεωρείται πιθανόν ένας από τους δράστες να επιβιβάσθηκε στο εν λόγω όχημα ή να κρύφτηκε σε αυτό το βαν η μοτοσυκλέτα.


Οι εξελίξεις στην έρευνα για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Τέλη του περασμένου χρόνου συγκλίνουσες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως στο στόχαστρο των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, είναι πλέον συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Το υπουργείο Προστασίας τότε είχε διαψεύσει την πληροφορία πως μια άκρως απόρρητη αναφορά σχετικά με όλες τις εξελίξεις των ερευνών έχει παραδοθεί στον Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Η έρευνα συμπληρώνεται καθώς ακόμη τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να υποβάλουν οι αρχές στην Εισαγγελία δικογραφία, δεν επαρκούν.

Η δολοφονία Καραϊβάζ

Τον Απρίλιο του 2021 ο αστυνομικός συντάκτης δέχθηκε 10 σφαίρες από τις συνολικά 13 που έριξε ο ένας από τους δύο δράστες, που του είχαν στήσει το καρτέρι έξω από το σπίτι του. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από αυτές, η μία χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μία στο λαιμό, δύο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.

Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ, με σειρά δράσεων για την προβολή του θέματος.

Με επιστολές μάλιστα που απηύθυνε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα απαιτεί να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και να τεθεί σε προτεραιότητα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM