Το πρώτο Twitter TownHall είναι γεγονός!

Το πρώτο Twitter TownHall είναι γεγονός! Facebook Twitter
0
Τη φωτογραφία τη δημοσίευσε χθες στο twitter η ίδια η υπηρεσία που για πρώτη φορά θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα ζωντανής συζήτησης του Προέδρου Ομπάμα με τους πολίτες/χρήστες της. Το πρώτοTwitter TownHall όπως το ονόμασαν θα γίνει απόψε στις 9μ.μ. ώρα Ελλάδος (μόλις δηλαδή θα έχει τελειώσει το debate που διοργανώνει η Intelligence Squared Greece ) και θα έχει θέμα την οικονομία και την εργασία. Εδώ και κάποιες ημέρες, οι χρήστες έχουν ξεκινήσει να στέλνουν ερωτήσεις στον πρόεδρο κάνοντας χρήση του hashtag #askobama. Με το ίδιο hashtag θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και τη συζήτηση και όσες ερωτήσεις θα υποβληθούν μέσω τουίτερ. Φυσικά, αρκετοί περιμένουν να δουν αν θα τουιτάρει ο ίδιος ο πρόεδρος κάτι που για μας δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει να παρατηρήσουμε πως αλλάζουν οι κανόνες διεξαγωγής των πολιτικών συζητήσεων και πώς διαμορφώνεται το τοπίο μέσα από αυτού του είδους την αλληλεπίδραση που είναι μαζική μεν αλλα με άλλου κανόνες δε.

Βασική αρχή της πολιτικής επικοινωνίας και πρώτος κανόνας κάθε προεκλογικής καμπάνιας είναι η προσωπική επαφή. Για να το πω απλά, αν ήταν δυνατόν ο υποψήφιος να σφίξει έστω και το χέρι ολόκληρου του εκλογικού σώματος, θα έπρεπε να το κάνει γιατί θα ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στην επικοινωνία του με τους ψηφοφόρους. Τόσο μεγάλη είναι η δύναμη και το impact της προσωπικής επαφής. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι το κατά πόσο η άμεση επαφή μέσω διαδικτύου που δεν εξαντλείται όμως σε μια χειραψία ή ανταλλαγή λίγων λόγων αλλά συνίσταται σε μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων θ'αλλάξει τον τρόπο που οι πολιτικοί κάνουν καμπάνιες; Θα χρειαστεί να περάσει λίγος καιρός ακόμα για να το δούμε.  Η φράση που συνήθως κλείνει ανάλογα κείμενα "Σίγουρα τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο", δεν είναι πλέον ρητορικό σχήμα αλλά περιγράφει μια πραγματικότητα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΟΥΤΑ

Τech & Science / Smoothie, χυμός ή ολόκληρο φρούτο; Ο υγιεινότερος τρόπος να καταλώνετε τους καρπούς της φύσης

Τα φρούτα αποτελούν βασικό συστατικό κάθε υγιεινής διατροφής, αλλά ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνονται έχει εξίσου μεγάλη σημασία με το αν δεν καταναλώνονται καθόλου
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΛΑΔΙ ΛΙΠΟΣ

Τech & Science / Λιγότερο λάδι, ίδια τραγανότητα: Nέα τεχνική μειώνει το λίπος στις τηγανητές πατάτες

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιο υγιεινή εναλλακτική για δημοφιλή τηγανητά τρόφιμα, χωρίς να αλλάζει η εμπειρία του καταναλωτή
THE LIFO TEAM
Apple και Google προωθούν εφαρμογές AI που «γδύνουν» φωτογραφίες ανθρώπων, σύμφωνα με έκθεση

Τech & Science / Apple και Google προωθούν εφαρμογές AI που «γδύνουν» φωτογραφίες ανθρώπων, σύμφωνα με έκθεση

Νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι η Apple και η Google συνεχίζουν να φιλοξενούν και να προωθούν εφαρμογές που μπορούν να «γδύνουν» ψηφιακά πραγματικά πρόσωπα, παρότι αυτό απαγορεύεται ρητά από τις πολιτικές τους
THE LIFO TEAM